search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

darkmode

Élő Eredmények

Elindult Kínába Liu Shaoang és Gyulay Zsolt

MTI
Koronavírus-fertőzése után felgyógyulva kedden csapattársai után elindulhatott a pekingi téli olimpiára a világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség beszámolója szerint az éremesélyes sportolót többek között Kósa Lajos elnök búcsúztatta el és a Magyar Olimpiai Bizottság szombaton megválasztott új elnökével, Gyulay Zsolttal indult el a kínai fővárosba.

A sportág első magyar összetett világbajnokának múlt hétfőn lett pozitív a koronavírustesztje, így nem tarthatott csapattársaival, akik két nappal később keltek útra az ötkarikás játékokra.

A 23 éves Liu Shaoang hétfő délelőtt megszerezte a szükséges, hivatalos, a kínai hatóságok által is elismert laboratóriumban készült negatív PCR-tesztet, így adminisztrációs eljárás után kedden repülőre ülhetett, és pekingi idő szerint szerda délután megérkezhet a kínai fővárosba. A férfi váltóban tartaléknak jelölt Varnyú Alex – aki szintén pozitív tesztet adott a múlt héten – jelen állás szerint négy nappal később, azaz vasárnapra érhet Pekingbe.

A pekingi téli olimpia hivatalosan pénteken kezdődik, a short trackesek versenye rögtön másnap rajtol, amikor vegyes váltóban már érmeket osztanak, illetve sor kerül a női 500 méter és a férfi 1000 méter selejtezőjére. Előbbiben Jászapáti Petra és Kónya Zsófia, utóbbiban pedig Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, valamint Krueger John-Henry a nevezett.

A rövidpályás gyorskorcsolya az egyetlen magyar éremesélyes sportág a téli olimpián. A magyar szövetség 10-15 olimpiai pont megszerzését reméli.

Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó – Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban – megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A pekingi téli olimpia teljes programja
A 2022-es téli olimpiát hivatalosan február 4. és február 20. között rendezik meg, több sportágban azonban már magyar idő szerint február 2-án vagy 3-án elindul a verseny. Pekingben 91 ország 2871 sportolója (közte 14 magyar) küzd meg az érmekért. Alábbi cikkünkben (magyar kezdési időpontokkal) megtalálja a pekingi olimpia részletes programját napi és sportágak szerinti bontásban. Jó böngészést!
Téli Sportok
Kedden indulhat a téli olimpiára Liu Shaoang
Adminisztrációs eljárás után kedden délután elutazhat Budapestről Pekingbe, a pénteken kezdődő téli olimpia helyszínére Liu Shaong olimpiai-, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki egy hete adott pozitív koronavírustesztet, és ezért nem tarthatott a többiekkel múlt szerdán.
Téli Sportok