search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

darkmode

Élő Eredmények

Kónya Ádám javítana phjongcsangi eredményein

mti
A sífutó Kónya Ádám abban bízik, hogy jobban szerepel majd a pekingi olimpián, mint négy éve Phjongcsangban.

A 30 éves Kónya Ádám Phjogcshangban sprintben a 64., 15 kilométeren pedig a 85. helyen végett. Most ezen két számon kívül a tömegrajtos szabadstílusú 50 kilométeren is rajthoz áll. Az M4 Sportnak elmondta, szeretne jobb eredményt, mint négy éve, de konkrét helyezést nem tűzött ki.

Kónya Bálint szövetségi kapitány – a versenyző bátyja – úgy fogalmazott, hogy ha két-három évvel ezelőtt azt mondja neki, hogy testvérével kijut az olimpiára, nem hitte volna el. „Kicsit olyan, mintha én lennék itt versenyzőként. együtt kezdtünk versenyszerűen sportolni, nagy álmunk volt, hogy kijussunk egy olimpiára. Próbáljuk minden pillanatát élvezni az ittlétünknek.”

A szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: Ádám Ádám január elején covidos lett, tíz napig volt karanténban, kimaradt két hét minőségi edzés. „Akkorra terveztünk egy olaszországi magaslati edzőtábort. Ez elmaradt, pedig jól szimulálta volna az itteni körülményeket is, hiszen 1700 méter magasan van a pálya” – mondta.

„Ádám jó formában volt karácsony előtt. Két ünnep között Svájcban versenyzett, valószínűleg ott betegedhetett meg. Azonban látva, hogy komoly nemzetek versenyzői, éremesélyesek jelenleg is karanténban vannak, talán kicsit jobb, hogy a betegség január elejére esett, nem mostanra – tette hozzá Kónya Bálint. – Szeretnénk, ha a testvérem jobban menne, mint négy éve, de ezt nem helyezésben kell érteni, hanem százalékos időhátrányban a legjobbaktól” – hangsúlyozta.

Elmondta azt is, hogy kedden, amikor először kimehettek a csangcsiakoui Nemzeti Sífutó Központba, még nem érkeztek meg a sílécek, a vaxláda viszont igen. „Kimentünk a terepre kocogni, túrázni, de mire visszaértünk, a lécek is a helyükön voltak, így kedden még egy 20 perces kör belefért. Most pedig szerdára másfél órát tervezünk havon” – mondta a szövetségi kapitány.

A férfi sprintet kedden, a 15 kilométert jövő pénteken, míg az 50-et február 19-én, az utolsó előtti versenynapon rendezik.

Borítókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

További tartalmak