search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

darkmode

Élő Eredmények

Liu Shaoang: Amikor felkeltem, éreztem, olimpiai bajnok leszek

m4sport.hu
Az elmúlt időszakban annyi rossz történt a történelmi aranyat nyerő gyorskorissal, úgy érzete, nem várhat a szerencsére, önmagának kell megszereznie az aranyérmet.

Liu Shaoang olimpiai bajnok lett a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyén a pekingi téli olimpián. Ezzel ő lett az első egyéni téli olimpiai bajnokunk, egyben az első kétszeres olimpiai bajnok a téli olimpiákon.

Szerintem a reakciómon nem látszik, mit értem el, min mentem keresztül. Még szótlan vagyok, nem tudom, mikor fogom tudni lereagálni ezt az egészet, azt tudom, hogy ez egy borzasztó hosszú nap lesz. Örülök, hogy ezt sikerült elérnem. Amikor felkeltem, éreztem olimpiai bajnok leszek” – mondta a friss aranyérmes az M4 Sport kamerái előtt.

Bízom benne, hogy ez a kis siker a mi kis országunknak olyan élményt tudott okozni, amit sose fogunk elfelejteni. Remélem ez az élmény egy kicsit összehozta azokat az embereket akik nekünk szurkoltak, akik velünk voltak végig„.

„Nagyon sokáig vártam a szerencsére. Pozitív lett a Covid-tesztem, nem tudtam kiutazni a csapattal, furán éreztem magam emiatt, nem tudtam hova vezet ez az út. Az 1000 és az 1500 méteres versenyem se jött össze, így nem vártam a szerencsére, tudtam, magamnak kell megszerezni ezt az érmet” – mondta a fiatalabbik Liu testvér.

Nagyon nyugodt voltam, az első futamtól kezdve élveztem az egész napot. Sok tapasztalatot fel tudtam használni. Azt is amit négy éve hibáztam, úgy álltam oda a futamokhoz, hogy nyugodt vagyok és meg tudom csinálni. Remélem a csapat vár a faluban és fogunk ünnepelni, aztán pedig várom már, hogy hazaérhessek és pihenhessek” – zárta mondandóját Shaoang.

Borítókép: A győztes Liu Shaoang a dobogó tetején a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének virágceremóniáján. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak