search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

darkmode

Élő Eredmények

Liu Shaolin: Sírtam otthon eleget, hogy itt ne kelljen

m4sport.hu
A magyar gyorskorcsolyázó úgy véli, hiába adott ki mindent magából, hiába érezte magát jó formában, a sors nem akarta, hogy olimpiai bajnok legyen

Liu Shaolin Sándor a negyeddöntős futamában a negyedik helyen végzett, így nem sikerült az elődöntőbe jutni a férfiak 500 méteres távján a rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyében.

Igazából ez volt a taktika, hogy a kivárok az utolsó pillanatig, jó formában éreztem magamat, de a legrosszabbra is fel kellett készülni, és ez történt. Nem tudok mit csinálni, az utolsó lökésig harcoltam, olyan volt, mint amikor a katona elmegy a háborúba és az utolsó töltényig harcol. Fel kellett dolgoznom már pár napja, hogy valószínűleg itt nem leszek olimpiai bajnok” – mondta az 1000 méteren elsőként beérő, de később kizárt klasszis.

Korábban azt mondta, bármi történik, mi boldogok leszünk, mert mindent megtettünk annak érdekében, hogy sikeresek legyünk. Nagyon rossz érzés, hogy ez most nem sikerült, nehéz feldolgozni, de volt egy pár napom feldolgozni.

Sírtam eleget otthon ahhoz, hogy most ne kelljen sírnom. Az volt a motiváció mindig, hogy azért edzek otthon, azért fáradok el az edzéseken, hogy itt ne kelljen. Ezért mentem haza számtalanszor sírva az edzésről, hogy itt ne kelljen. Megküzdöttem elégedett vagyok vele, de a sors nem akarta, hogy olimpiai bajnok legyek” – mondta a négy éve 5000 méteres váltóban olimpiai aranyat nyerő Liu Shaolin.

Hétfő után fel is adhattam volna, gondolkoztam hogy hazamenjek de itt maradtam és megküzdöttem saját magammal, ez inkább egy bennem zajló háború volt” – zárta összegzését.

Borítókép: Liu Shaolin Sándor MTI/Kovács Tamás

További tartalmak