search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Kékesi: Sikerült megvalósítanom, amit terveztem

m4sport.hu | Szerző: Sz.Sz.
Kékesi Márton a 33. helyen végzett a férfi műlesiklásban a téli olimpián, állítása szerint második futamában ott volt a precízség és a keménység. A sportoló folytatja, amit elkezdett – szeretne világkupát érő helyezést elérni a világranglistán.

„Sikerült megvalósítanom, amit terveztem – nyitotta gondolatait Kékesi Márton az M4 Sportnak. – Ott volt a precízség és a keménység. Ez jó így a lelkemnek, ha már nem tudtam 100 százalékot hozni az olimpián, de nagyon nehéz út vezetett ide. Az előző olimpián elindultam egy jó úton, de volt egy nagy törés. Úgy érzem most megint elindultam egy új úton, amin tovább kell haladnom. Jó jel nekem, hogy többet kell ilyen pályákon edzeni még akkor is, ha nem világkupákon versenyzem.”

Első futamában egy kisebb hibát vétett, de a második után már elégedettebb volt saját teljesítményével.

„Ez egy bevállalós futam volt és sikerült megcsinálnom, ha az összeredmény nem is annyira fényes – nem is tudom hányadik vagyok, nem tudtam még megnézni, de javítottam a pozíciómon, az biztos. Így jól le lehet zárni ezt a napot” – fogalmazott a 33. helyen célba érő Kékesi.

Nehéz időszakot tudhat maga mögött, és magának szeretett volna bizonyítani: „annyi minden volt a fejemben az utóbbi időben. A legnehezebb a kvalifikációs időszak volt, aztán leengedtem és most újra fel kellett szívnom magam. Igazából nem is nagyon tudtam, mit várjak el magamtól. A második futamban csak magamnak versenyeztem, hogy a legjobbat kihozzam magamból, ez egy jó motiváció. Megyek és küzdök tovább, hogy még jobb legyek”.

Kékesi nem zárta ki, hogy 2026-ban is megcélozza az olimpiai szereplést, de szeretne olyan helyezést kiharcolni magának a világranglistán, ami világkupa-indulást ér számára.

„Az ilyen futamok meghozzák az ember kedvét, egyszerűen nem tudom itt hagyni ezt a közeget. Ez egy olyan sportág, ahol későn öregednek ki, még most is fiatalnak érzem magam, úgyhogy folytatom és csinálom tovább, hiszen vannak még sokkal nagyobb céljaim” – tette hozzá mosolyogva Kékesi.

 

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak