search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

darkmode

Élő Eredmények

Szétlövés döntött, a címvédő lesz a finnek ellenfele a pekingi hokidöntőben

mti
A címvédő orosz válogatott szétlövés után 2-1-re legyőzte a svéd csapatot a pekingi téli olimpia férfi jégkorongtornájának pénteki elődöntőjében, és majd a finn együttessel találkozik a vasárnapi fináléban.

A Nemzeti Fedett Stadionban negyedház, 5000 néző előtt rendezték az összecsapást, ugyanakkor a kínai nézők az előírás szerint nem szurkolhattak, csendben nézték a két gárda ütközetét.

Az első harmad sok kapura lövést hozott, de gólt nem. A térfélcsere után egyből, 15 másodperc alatt Anton Szlepisev viharzott el a bal szélen, lehagyta védőjét, Christian Folint, középre tört, és Lars Johansson kapust is kicselezve lőtt a kapuba. Jól védekezett a címvédő, kevés helyzete volt a riválisnak.

A záró játékrészben próbálkoztak a nagyobb sebességre kapcsoló skandinávok, és a 47. percben egy kipattanóból Anton Lander egyenlített.

A hosszabbításban több nagy ziccer is akadt, de nem esett gól, jött a szétlövés, ebben a nyolcadik párt követően az oroszok voltak a jobbak (3-2).

Az oroszok eddig kétszer játszottak döntőt, 1998-ban veszítettek, míg négy éve Phjongcshangban nyertek. A jogelőd Szovjetunió, illetve az egyesített csapat (FÁK) összesen nyolc aranyat gyűjtött. A finnek történetük során harmadszor (1988, 2006) játszhatnak olimpiai aranyéremért.

Eredmények:
férfiak, elődöntő:
Orosz Olimpiai Bizottság-Svédország 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0), szétlövés után
gól: Szlepisev (21.), illetve Lander (47.)

korábban:
Finnország-Szlovákia 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

szombaton játsszák:
a 3. helyért:
Szlovákia-Svédország 14.10
vasárnap játsszák:
döntő:
Finnország-Orosz Olimpiai Bizottság 5.10

Borítókép: EPA/MARK CRISTINO

További tartalmak