search

logo, social, vissza gomb

logo

text logo

search

darkmode

Élő Eredmények

„Nem olyan csillogó minden, mint kívülről látszik" – Liu Shaoang keményen beleszállt a Magyar Olimpiai Bizottságba

m4sport.hu
A kétszeres olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang fájdalmas hangvételű interjúban firtatta a Magyar Olimpiai Bizottság számára elfogadhatatlan magatartását.

„Nem az a szándékom, hogy bárkit is megbántsak, vagy esetleg valakinek meggyengítsem a pozícióját, pusztán őszinte szeretnék lenni, hogy mindenki megtudja, nem minden olyan csillogó a Magyar Olimpiai Bizottságban és körülötte, mint ahogyan az esetleg kívülről látszik – kezdte a Nemzeti Sportnak adott interjúját Liu Shaoang, aki a pekingi téli olimpián egy arany- és két bronzérmet szerzett. –Nincsenek nagy elvárásaim, de azért azt nem jó érezni, hogy mi vagyunk a MOB-ért, s nem ők értünk. Pekingben is nekünk kellett dolgoznunk azért, hogy ők jól érezzék magukat.”

Shaoang szerint a MOB képviselőinek az is problémát okozott, hogy a versenyzők nevét megtanulják, ami egyértelműen arra vezethető vissza, hogy a szervezet jóval kevesebb figyelmet szentel a téli olimpia résztvevőinek, mint a nyári játékok sportolóinak.

„A pekingi olimpiai csapat vezetője elképesztő dolgokat csinált – számomra mindez felfoghatatlan. Kezdjük ott, hogy Nógrádi Bence csapattársamat Benőnek szólította. Akár azt is elfogadom, hogy nem tudja egy nyári olimpiai csapat minden tagjának a nevét, de mi összesen tizennégyen voltunk – hangsúlyozta Liu Shaoang. – Átéltem azt is, hogy amikor a MOB sajtósai interjút akartak készíteni Varnyú Alexszel, úgy egyeztettek vele időpontot, hogy »Emil, akkor mikor vehetjük fel a beszélgetést«? Értem én, hogy korábban nem volt túl sok érmünk a téli olimpiákon, még csak azt sem várom, hogy úgy kezeljenek minket, mint a nyári sportágakat űzőket, mert ugyanúgy úgysem fognak, ám az talán mégiscsak jogos igény a részünkről, hogy egy olimpián legyen rendben minden körülöttünk, s ne érezzük azt bármilyen kérdésünk esetén, hogy ők tesznek nekünk szívességet.

A short track-versenyző elmondta, hogy az olimpiai érmeit követően is csak a kommunikációs vezető gratulált neki a szervezet részéről, s Liu Shaolin Sándor kizárása kapcsán benyújtott óvásnál sem nyújtottak segítséget, azt a csapat orvosa finanszírozta. Liu Shaoang azért reméli, a MOB új elnöke változtat a jelenlegi helyzeten, s a téli olimpián részt vevő sportolókat is jobban segíti majd a bizottság.

Borítókép: Liu Shaoang (Fotó: EPA/Fazry Ismail)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Liu Shaoang: Most már leesett, mi történt velem
Több száz szurkoló, családtagok, barátok és a sajtó munkatársai fogadták pénteken délelőtt a Gyakorló Jégcsarnokban a pekingi téli olimpiáról hazatért rövidpályás gyorskorcsolyázókat.
Peking 2022

    Kapcsolódó