Musorujsag
Élő Eredmények

Garami József visszatér a PMFC-hez

m4sport.hu
Garami József huszonhét esztendő után visszatért a PMFC-hez, ahol mentorként és szakmai koordinátorként fog tevékenykedni.

A Merkantil Ligában szereplő klub tájékoztatása szerint a 81 éves mesteredző feladata elsősorban a PMFC edzőinek mentorálása, valamint a szakmai munka koordinálása lesz, főleg az utánpótlás-nevelés területén.

Garami József vezetésével a PMFC jogelődje az NB I. 1985/86-os idényében ezüstérmet szerzett, 1990-ben pedig kupagyőztes lett. Később az MTK-val és a Ferencvárossal is szerzett bajnoki címet és kupagyőzelmet. A korábbi szövetségi kapitány öt éve fejezte be pályafutását, tavaly hazaköltözött Pécsre, most pedig elfogadta a klub felkérését.

„Már lassan egy éve vagyok itthon és ezalatt megkerestek a PMFC vezetői, hogy kapcsolódjak be az edzők és a pécsi gyerekek felkészítésébe, meg egyáltalán a szakmai munkával kapcsolatban segítsek és mondjak véleményt. A felnőtt csapat körül szerencsére minden rendben van, megnézem, hogy áll az utánpótlás, mire van még szükség és lehetőség. Fontosnak tartom, hogy a klub törődjön a fiatalokkal és minél több játékost neveljen ki a magyar labdarúgásnak. A ’86-os ezüstérmes csapatban huszonkét játékosból húsz saját nevelésű volt” – idézi a klub honlapja Garami Józsefet.

További tartalmak