Rögbiseink mindent megtesznek azért, hogy kijussanak az olimpiára

Kétnapos szakmai konferencia keretein belül díjazta a Magyar Rögbi Szövetség a 2017-es év legjobb játékosait. A díszvendég a sportág egyik legendája, a világbajnoki bronzérmes Phil Davies volt, akit az M4 Sport stábja is elcsípett néhány mondatra.

35 éve vagyok a sportágban, bejártam vele az egész világot – mondta a rögbilegenda, Phil Davies. – Azt kell hogy mondjam, a családot jelenti számomra.”

Az 54 éves tréner szerint jól kidolgozott, hosszútávú tervre van szükség ahhoz, hogy Magyarországon is a legnagyobbak közé kerülhessen, és minél több embert kell bevonni, edzőket, játékosokat, bírókat.

Az olimpiai sportágnak számító hetes rögbiben az év játékosa Czakó Attila lett, akinek elmondása szerint nagy álma volt, hogy bezsebeljen egy ilyen elismerést. A játékos szerint hosszú út vezet az olimpiáig, de elindulnak rajta, és bíznak benne, hogy valóra válthatják álmaikat.

A tizenötös rögbiben a legkiemelkedőbb teljesítményt Máthé Zoltán nyújtotta. 22 éve rögbizek, ez karrierem legnagyobb elismerése, pláne úgy, hogy a klubok választottak ki. Ez a díj nem azt jelenti, hogy befejeztünk egy munkát és hátra lehet dőlni, hanem még keményebben kell dolgozni. Ez egy nagyon nagy felelősség.”