Musorujsag
Élő Eredmények

Csehországban ellátták a rögbiválogatott baját

mti
A magyar rögbiválogatott 64-0-s csehországi vereséggel kezdte az Európai Nemzetek Kupája-sorozat első konferencia északi csoportjának küzdelmeit.

A prágai mérkőzésen az esélyesebb hazai csapat (a világranglista 38. helyezettje) már a második percben célt szerzett, és a szünetig további négy alkalommal juttatta a labdát a mezőnyben ígéretesen kezdő, de koncentrációját fokozatosan elveszítő magyar együttes (68.) alapvonala mögé (31-0). A szünet után nem csökkent a házigazdák ereje, kedve és lendülete, így további öt célt szereztek az akkor már önbizalmát vesztő, támadásban keveset nyújtó magyarokkal szemben.

Két és fél évvel ezelőtt a két válogatott a világbajnoki pótselejtező európai zónájának második körében mérkőzött meg egymással ugyancsak Prágában, a csehek akkor 47-19-re nyertek.

Az egykörös Eb-n a magyar csapat legközelebb október 12-én lép pályára: az együttes a Kincsem Parkban Lettországot fogadja. A magyar szövetség azzal az összecsapással ünnepli meg fennállásának ötvenedik évfordulóját, míg a válogatott először léphet pályára a sportág új, fővárosi bázisán, a Budapest Rugby Centerben.

A magyarok május 9-én Luxemburgba látogatnak, majd egy héttel később Svédországot fogadják a csoport zárómérkőzésén.

További tartalmak