Musorujsag
Élő Eredmények

A kanadai rögbiseket azonnal megszerették a japán vb-n

m4sport.hu
Húsz nemzet részvételével szeptember 20. és november 2. között Japán ad otthont a 2019-es rögbi-világbajnokságnak, a kanadai válogatottat pedig azonnal szívükbe zárták a helyi szurkolók.

A kanadai játékosok étkezés közben és szabadidejükben is a Japánban hagyományos yukata köpenyt viselték és amikor ellátogattak az 1000 éves Tawarayama Onsen fürdőbe, akkor egy szintén tradicionális ruhadarabot, a geta lábbelit húzták fel. A válogatott egyik játékosának, Jake Ilnickinek meg is gyűlt a baja a getával, de egy helyi hölgy a segítségére sietett.

Természetesen a japán szurkolók a gesztus miatt azonnal a szívükbe zárták a kanadai válogatottat, amely szeptember 26-án Olaszország ellen kezdte meg szereplését.

A világbajnokságot egy érdekes történet is megelőzte: két szurkoló, Ron Rutland és James Owens 231 napot és húszezer kilométert biciklizett a vb tokiói helyszínére, ahol átadtak egy sípot a nyitómérkőzést dirigáló walesi bírónak, Nigel Owensnek. Útjuk során egy gyermekeket segítő alapítványnak (ChildFund Pass it Back) 75 ezer eurót gyűjtöttek össze.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek