Musorujsag
Élő Eredmények

Eb-negyeddöntőbe jutott a magyar hetesrögbi-válogatott

Eb-negyeddöntőbe jutott a magyar hetesrögbi-válogatott

MTI
A magyar férfi hetesrögbi-válogatott szombaton csoportjában két győzelemmel a második helyen végzett, így vasárnap a negyeddöntőben folytathatja szereplését a kétkörös másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokság első, zágrábi fordulójában.

Az esemény eredményközlő honlapja alapján a magyar együttes a sportágban meghatározó Wales elleni 40-7-es vereséggel kezdte a tornát, a folytatásban aztán előbb Izraelt múlta felül 33-19-re, majd a házigazda horvát együttest 28-17-re, így négyesében hét ponttal a második helyen zárt.

A magyarok következő ellenfele a C csoportban ugyancsak hét ponttal második helyen végző Luxemburg lesz a nyolc között. A győztesre az elődöntőben Anglia vagy Románia vár.

Az ugyancsak 12 együttest felvonultató női tornán a magyarok nem jutottak negyeddöntőbe. Moldovát ugyan legyőzték 12-7-re, de kikaptak Georgiától és Angliától is, előbbitől 20-12-re, utóbbitól 70-0-ra. A női válogatott öt ponttal csoportjában harmadik lett. Vasárnap így a 9-12. helyért játszhat, első ellenfele a C csoportban három ponttal negyedik Izrael lesz.

Az Eb végeredménye a második, budapesti fordulót követően alakul ki, a tornát jövő péntektől vasárnapig a Budapest Rögbi Centrumban rendezik.

Borítókép: epa05507269 Australian rugby union coach Michael Cheika looks on during a training session in Sydney, New South Wales, Australia, 23 August 2016. The Wallabies will play New Zealand's All Blacks in the second match of the Bledisloe Cup series on 27 August in Wellington, New Zealand. EPA/PAUL MILLER AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

További tartalmak