Musorujsag
Élő Eredmények
×

Előkelő helyen zárta az Európa-bajnokságot a hetesrögbi-válogatott

Előkelő helyen zárta az Európa-bajnokságot a hetesrögbi-válogatott

MTI
A magyar férfi hetesrögbi-válogatott bravúros teljesítménnyel a negyedik helyen végzett a kétkörös másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokság első, zágrábi fordulójában.

Az esemény eredményközlő honlapja alapján a magyar együttes vasárnap a negyeddöntőben 26-0-ra legyőzte Luxemburgot, és olyan sportági nagyhatalmak mellett jutott négy közé, mint Írország, Wales, valamint a “feltaláló” Anglia.

A csapat az írekkel találkozott az elődöntőben, akiktől 52-0-ra kikapott, a harmadik helyért pedig Walesszel meccselhetett, amellyel szombaton a csoportkörben már összemérte erejét. A papírforma ismét érvényesült, így a visszavágás elmaradt, az esélyesebb walesiek hét célt szerezve 39-7-re nyertek.

A walesi származású, de évek óta Magyarországon élő – korábbi magyar válogatott – Gareth Lloyd irányította együttes a szombati csoportkörben Walestől 40-7-re kapott ki, majd Izraelt (33-19) és a házigazda horvát csapatot (28-17) is felülmúlta, így négyesében hét ponttal a második helyen jutott a nyolc közé.

Az ugyancsak 12 együttest felvonultató női tornán a magyarok a kilencedik helyen végeztek, miután az alsóházi rájátszásban előbb Izraelt győzték le (20-5), majd a viadalon másodszor is jobbnak bizonyultak Moldovánál (12-7). A Thomas Aponte vezette csapat szombaton csoportjában harmadikként zárt – és rosszabb pontkülönbsége miatt nem jutott nyolc közé -, akkor Moldovát legyőzte (12-7), de kikapott Georgiától (20-12) és Angliától (70-0) is.

Az Eb végeredménye a második, budapesti fordulót követően alakul ki, a tornát jövő péntektől vasárnapig a Budapest Rögbi Centrumban rendezik.

Borítókép: Facebook/Rugby Europe

További tartalmak