Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hazai vereséggel kezdte Eb-szereplését a magyar rögbiválogatott

Hazai vereséggel kezdte Eb-szereplését a magyar rögbiválogatott

MTI
A magyar rögbiválogatott 41-21-re kikapott a vendég cseh együttestől szombaton az Európa-bajnokság első konferenciájának északi csoportjában.

A világranglistán 64. hazaiak főhadiszállásukon, a Budapest Rögbi Centrumban fogadták a csoport első találkozóján a 36. helyezett vendégeket, akik a mérkőzés elején gyors céllal előnyhöz jutottak. Ezt követően a magyarok átvették a kezdeményezést, és a szünetig Daniel Brough két céljával, valamint a csapatot jól mozgató Matthew Bradley két sikeres rúgásával – egy jutalomrúgás plusz egy büntető – meglepetésre 15-14-es előnnyel vonultak pihenőre.

A szünet után azonban az esélyesebb csehek küzdős mezőnymunkája érvényesült, nem a magyarok játékos rögbije, előbbiek ismét gyors célt szereztek a kezdés után, majd előnyüket biztosan tartották meg a lefújásig. A magyarok ekkor már ritkán jelentettek célveszélyt, csupán Bradley két büntetőjéből szereztek pontot, míg a vendégek a hajrában két céllal tették meggyőzővé a különbséget, és alakították ki a végeredményt.

A sportági harmadik vonalnak megfelelő osztályban a magyarok november 26-án Luxemburgban (61.) vendégeskednek, majd jövő tavasszal újabb két mérkőzést játszanak. Április végén Moldovába (56.) utaznak, zárásként pedig május 6-án a Budapest Rögbi Centrumban fogadják a letteket (63.).

Borítókép: Facebook/Rugby Europe

További tartalmak