×

A nők „tűrhető” a férfiak nehéz csoportba kerültek a röplabda Európa-ligában

Ausztria, Franciaország és Horvátország lesz a legutóbb ezüstérmes magyar válogatott ellenfele a női röplabda Európa-liga legerősebb, Arany divíziójának csoportkörében.

Az európai szövetség csütörtökön Luxemburgban készítette el a kontinentális sorozat sorsolását, s az is eldőlt, hogy az Ezüst divízióban szereplő magyar férfi csapat – a hazai szövetség (MRSZ) honlapja szerint – Ausztriával, Bosznia-Hercegovinával és Görögországgal került egy négyesbe. Az első mérkőzéseket május 25-én játsszák. A csoportokban a csapatok kétszer játszanak egymással, hazai pályán és idegenben.

A nőknél a sorozatban érdekelt legerősebb válogatottakat felvonultató Arany ligában a három csoport győztese, illetve az egyelőre még ismeretlen rendező ország válogatottja lehet ott a négyes döntőben, június 21-22-én.

Az MRSZ szerint Jan De Brandt szövetségi kapitány csapatától reális elvárás, hogy – ismét – bejusson a Final Fourba. Az együttes idén is egy csoportban volt a franciákkal és a horvátokkal. Előbbieket oda-vissza legyőzte, utóbbiakat pedig itthon verte, idegenben pedig 3-2-re kikapott tőlük.

A férfi csapat nehezebb helyzetben van. Ausztriával legutóbb 2016-ban az Alba Régia Gálán találkozott és veszített, míg Görögországtól a 2014-es Eb-selejtezőben kapott ki kétszer, a bosnyákokat azonban ugyanabban a sorozatban legyőzte. Az Európa-liga Ezüst divíziójának négyes döntőjét június 29-30-án rendezik.

A mérkőzések időpontjai és helyszínei egyelőre még nem ismertek, de a magyar szövetség arra törekszik, „hogy a hazai találkozók – az idei évhez hasonlóan – lehetőleg páros mérkőzések formájában kerüljenek lebonyolításra. Az is bizonyosnak látszik, hogy lesznek fővárosi, de vidéki helyszínen is mérkőzések” – áll az MRSZ honlapján.