A Nyíregyháza a kupadöntőben is lemosta a BRSE-t

A Nyíregyháza megvédte címét a női röplabda Magyar Kupában, mivel a sorozat vasárnapi, érdi fináléjában 3-0-ra legyőzte a Békéscsabát.

A címvédő nyíregyháziak várhatták kipihentebben a BRSE elleni finálét, hiszen a viharsarkiak szerdán még Franciaországban játszottak a CEV Kupa negyeddöntőjében, ám ottani sikerüknek köszönhetően a tavaly ezüstérmes békéscsabaiak is önbizalommal telve készülhettek az összecsapásra.

. A nyíregyházi Jazmine White (pirosban balról) és Genesis del Carmen Francesco Machado (pirosban jobbról) ugyanúgy takarta be Tatjana Bokant, (ahogy csapatuk, a Nyíregyháza a Békéscsabát a Magyar Kupa döntőjében (fotó: MTI/Illyés Tibor)A bajnokságban négyből négyszer a nyírségiek győztek aktuális riválisuk ellen.

Az első játszmában nagy csatát láthatott a közönség, amelyet a jobb hatékonysággal fogadó és támadó nyíregyháziak nyertek meg elsősorban annak köszönhetően, hogy a szett derekán ötpontos előnyt építettek ki.

A második felvonásban is a jobban nyitó nyíregyháziak irányították a játékot, és bár a bajnok BRSE-nek voltak fellángolásai, kevesebb mint egy óra után közel került a győzelemhez Hollósy László csapata.

A harmadik etapban sokáig úgy tűnt, a szabolcsi együttes könnyedén lezárja a mérkőzést, a Békéscsaba azonban a szett végén közel volt az egyenlítéshez is, ám végül a címvédő kevesebb mint másfél óra alatt véget vetett a kupadöntőnek.

A nyírségiek történetük során nyolcadszor nyerték meg a kupát.

K&H röplabda Magyar Kupa, döntő:
Fatum Nyíregyháza - Swietelsky-Békéscsabai RSE 3-0 (21, 22, 23)
a legjobb pontszerzők: Brisebois 16, Varga E. 12, illetve Parovic 15, Bokan 13a

3. helyért:
Vasas Óbuda - Jászberény VT 3-0 (23, 22, 17)

Az elmúlt tíz év győztesei:
2009: Vasas-Duna Autó-Óbuda
2010: BSE-FCSM
2011: BSE-FCSM
2012: Vasas-Hofeka-Óbuda
2013: Vasas Óbuda
2014: Vasas Óbuda
2015: Vasas Óbuda
2016: Linamar-Békéscsabai RSE
2017: Linamar-Békéscsabai RSE
2018: Fatum Nyíregyháza