A spanyolok nem okoztak gondot a Savaria Kupán

A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte kedden a spanyol csapatot a szombathelyi Savaria Kupa nemzetközi felkészülési tornán.

(fotó: Facebook/Magyar Röplabda Szövetség)
A belga Jan De Brandt vezette nemzeti együttes – amelynek ez a budapesti társrendezésű Európa-bajnokság előtti utolsó megméretése – 18-as keretéből ezúttal Gyimes Zsófia, Pallag Ágnes, Sándor Renáta és Villám Lilla maradt ki.

A vendég spanyol csapat ugyan a mérkőzés elején többször is vezetett, a házigazda az első játszma közepén fordított, ezt követően pedig végig irányítása alatt tartotta a mérkőzést, és összességében simán győzte le ugyancsak Eb-résztvevő riválisát.

A magyarok ezt megelőzően 3-2-re verték a görögöket, majd 3-0-ra kikaptak a franciáktól. Jan De Brandt csapata a szerdai zárónapon a szlovénokkal mérkőzik meg.

A jövő pénteken kezdődő kontinensviadalon a nemzeti válogatott sorrendben az észt, a román, az azeri, a horvát és a holland együttessel találkozik a Papp László Sportarénában.

Savaria Kupa, 4. forduló:
Magyarország-Spanyolország 3-0 (20, 18, 21)
Franciaország-Görögország 3-1 (-24, 20, 17, 22)

Az állás: 1. Franciaország 9 pont/4 mérkőzés, 2. MAGYARORSZÁG 5/3, 3. Görögország 4/3, 4. Szlovénia 3/3 (4-6), 5. Spanyolország 3/3 (3-7)

A további program:
szerda:
Görögország-Spanyolország 17.00
MAGYARORSZÁG-Szlovénia 19.30