Soha nem kérdőjeleztük meg a kapitány tudását

A korábbi 85-szörös válogatott klasszis szerint a női röplabda fellendülésében vitathatatlan érdemei vannak Jan de Brandt szövetségi kapitánynak.


Pénteken kezdődik a budapesti női röplabda Európa-bajnokság. A tornát közösen rendezi Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Törökország, de így is ez lesz az eddigi legnagyobb magyarországi röplabdás esemény. Jan de Brandt együttese Észtországgal, Romániával, Azerbajdzsánnal, Horvátországgal és Hollandiával van egy csoportban. A magyar együttes meccseit az M4 Sport és a Duna Word, valamint az m4sport.hu élőben közvetíti.

A korábbi klasszis Dobi Edina, aki idén a kontinensbajnokság nagykövete az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, a magyar csapat jókedvűen, bizakodva várja a tornát. A korábbi 85-szörös válogatott játékos úgy véli, bár nincsenek világsztárok a magyar együttesben, de a csapategység sokat segíthet a mérkőzéseken.

"Egy rettenetesen hosszú és kemény felkészülésen vannak túl a lányok. A kapitány szereti cserélgetni, variálni a csapatot, próbálja mindenkinek az erősségét gyengeségét felmérni és így kialakítani a 14 fős keretet" - mondta a korábbi klasszis, aki az észtek elleni meccset kötelező győzelemként jelölte meg, ami remek indulás lenne a tornán.

A román, azeri, horvát meccs már jóval nehezebbnek ígérkezik, de itt sem tartja elképzelhettelennek a magyar győzelmet. A továbbjutást teljesen reáélis elvárásnak tarja, ehhez az első négyben kell végeznie a csapatnak.

tisztában vannak vele, az elmúlt évek sikereiben (Eb-szereplés, Európa Liga-győzelem) jelentős szerepe volt a szerencsének, de úgy véli, tettek is érte. "Jan de Brandt első külföldi kapitányként jött a válogatottba és ő nagy lendületet és teljesen új szisztémát tudott adni a csapatnak. Rengeteg új dolgot ismertetett meg velünk és teljes mértékben hallgattunk rá, soha nem kérdőjeleztük meg az ő tudását" - mondta Dobi.