Musorujsag
Élő Eredmények

A horvát győzelem nehéz helyzetbe sodorta a magyar válogatottat

A horvát győzelem nehéz helyzetbe sodorta a magyar válogatottat

MTI
A horvát válogatott 3-1-re legyőzte a román csapatot a budapesti társrendezésű női röplabda Európa-bajnokság ötödik játéknapján.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a románok ütőjátékosa, Ioana Maria Baciu volt 24 ponttal, a horvátoknál Lucija Mlinar 22 pontot szerzett. A következő szezonban Békéscsabán játszó Karla Klaric nyolc pontig jutott.

A horvátok sikere azt jelenti, hogy a három mérkőzés után egy győzelemmel és két vereséggel álló magyaroknak a továbbjutáshoz szerdán 3-0-ra vagy 3-1-re le kell győznie a horvátokat, majd csütörtökön legalább ugyanannyi pontot kell szerezni a hollandok ellen, amennyit a románok szereznek az azeriekkel szemben.

A továbbjutásnál a nyert mérkőzések száma rangsorol, utána a szerzett pontok számítanak.

A magyar csapat szerdán és csütörtökön is 18 órakor játszik.

Eredmény, C csoport:

Horvátország-Románia 3-1 (21, -23, 18, 22)

Hollandia-Észtország 3-0 (18, 12, 10)

Az állás: 1. (és már továbbjutott) Hollandia 4 győzelem/0 vereség, 2. Azerbajdzsán 2/1, 3. Horvátország 2/2 (7 pont), 4. Románia 2/2 (6), 5. Magyarország 1/2, 6. Észtország 0/4

Borítókép: A horvátok legyőzték a románokat (Fotó: facebook.com)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Molcsányi Rita: Remélem, szerdán is eljön ez a fajta kattanás a csapatnál
Molcsányi Rita, a magyar válogatott liberójátékosa szerint a nemzeti csapat korábban számtalanszor állt már fel nehéz helyzetből, és most is erre van szüksége a budapesti társrendezésű Európa-bajnokságon. A horvátok elleni sorsdöntő mérkőzést élőben közvetíti szerdán 18:00-tól az M4 Sport és az m4sport.hu.
Röplabda