Musorujsag
Élő Eredmények

Távozik a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya

mti/MRSZ
Jan De Brandt szövetségi kapitány távozik a magyar női röplabda-válogatott éléről – közölte a hazai szövetség a keddi elnökségi ülés után. A közlemény hozzáteszi, a férfiválogatottnál egyelőre még kérdéses, hogy a román Bogdan Tanase kap-e újabb szövetségi kapitányi szerződést.

A 60 éves belga szakember tavaly márciusban vette át ismét a csapat irányítását azok után, hogy 2014 márciusa és 2016 decembere között már vezette egyszer a nemzeti csapatot, amellyel kétszer is kijutott az Európa-bajnokságra és 2015-ben megnyerte az Európa Ligát.

Vezetésével a magyar válogatott 2015-ben 28 év elteltével jutott ki az Eb-re. A magyar női válogatott idén társrendezőként vett részt a kontinensviadalon, de nem jutott tovább csoportjából.

„Az elnökségi ülésen a szövetségi kapitányi beszámoló kiegészítésére került sor, amelyben Jan összegezte, ami a válogatottal a nyáron történt. A magyar válogatottnál – 2014 óta – betöltött szerepéről is beszélt, illetve a beszámoló végén nyilvánvalóvá tette, hogy más kihívások után szeretne nézni, ezért megköszönte az eddigi lehetőségeket, így mind a szövetségi kapitányi, mind az eltervezett szakmai igazgatói feladatoktól eltekint. Ahogy ő fogalmazott: csodálatos éveket töltött a magyar röplabdázás berkeiben, viszont jelen pillanatban úgy érzi, hogy nem látja azt a lehetőséget, hogy napi szinten tudna edzésekbe belefolyni, ezért tulajdonképpen arra vágyik, hogy újabb kihívásai legyenek” – nyilatkozta a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt.

A szövetség közölte, a kapitányi poszt betöltésére hamarosan felveszi a kapcsolatot a lehetséges jelöltekkel.

Ami a magyar férfi röplabda-válogatottat illeti: az előző két szezonban szövetségi kapitány Bogdan Tanase sorsa még nem dőlt el, az MRSZ két hét múlva tárgyal majd arról, hogy folytathatja-e a munkát a román szakember a nemzeti csapat élén.

További tartalmak