Musorujsag
Élő Eredmények

Bravúros nyíregyházi továbbjutás a CEV Kupában

mti
A Fatum Nyíregyháza 3-2-re nyert kedden a román CSM Targoviste ellen a női röplabda CEV Kupa első fordulójának visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott nyolcaddöntőbe.

Eredmény, CEV Kupa, 1. forduló (a 16 közé jutásért), visszavágó:
Fatum Nyíregyháza-CSM Targoviste (román) 3-2 (-14, 18, 14, -18, 14)
a Nyíregyháza legeredményesebb játékosai: Varga 19, Limarjeva 17, Pilar 16, Lohman 14
Továbbjutott: a Nyíregyháza, kettős győzelemmel.

A második számú európai kupasorozatban a Magyar Kupa-címvédő nyírségiek két hete idegenben 3-2-re nyertek a román bajnokság egyik élcsapata ellen. Hollósy László vezetőedző együttese azóta kétszer is kikapott a bajnokságban listavezető Kaposvártól, ráadásul a szakember az összecsapás előtt elmondta, több játékosa is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik.

A keddi visszavágó első játszmájában a román együttes valósággal „átgázolt” a hibát hibára halmozó nyírségieken: a hazaiak játékosai tíz ki nem kényszerített hibát követtek el.

A második felvonásra összeszedte magát a Nyíregyháza, amely a romániai Varga Elizabet és az ukrán Olena Lirmajeva eredményes támadójátékának köszönhetően kiegyenlített. A harmadik szett első felében még tartotta a lépést a román együttes a hazaiakkal, akik azonban a játékrész derekán magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és szinte hibátlan játékkal közel kerültek a továbbjutáshoz.

A negyedik etap elején – némileg váratlanul – szétesett a vendéglátó játéka, a Targoviste az első kilenc labdamenetből nyolcat megnyert, ekkor összeszedett hátrányát pedig nem tudta ledolgozni a riválisánál ismét többet rontó Nyíregyháza, így bő másfél óra után következhetett a döntő játszma.

Ebben a Targoviste játszott pontosabban, 4-4 után sorozatban három pontot szerzett, és bár a térfélcsere után többször is egy pontra zárkózott a Nyíregyháza, a románok három mérkőzéslabdához jutottak. Ekkor azonban újabb fordulat következett, a hazaiak sorozatban öt pontot szereztek, ezzel nyertek és továbbjutottak.

(fotó: facebook.com/fatumvolley)

A találkozó legeredményesebb játékosa a Targoviste kubai röplabdázója, Yusleinis Herrera volt 27 ponttal.

A Nyíregyházára a nyolcaddöntőben a horvát OK Kastela vagy Mladost Zagreb vár, az első meccset a zágrábiak idegenben nyerték 3-0-ra.

További tartalmak