Musorujsag
Élő Eredmények

Négy szettben veszített a Vasas a Bajnokok Ligájában

Négy szettben veszített a Vasas a Bajnokok Ligájában

MTI
A Vasas Óbuda 3-1-re kikapott a román Alba Blaj együttesétől csütörtökön a női röplabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, Érden.

Eredmény:
D csoport, 3. forduló:
Vasas Óbuda – C.S.M. Volei Alba Blaj (román) 1-3 (-20, -16, 13, -18)

a Vasas legeredményesebb játékosai: Kjelstrup 18, Kostelanská és Török 15-15 A Vasas az első fordulóban bravúros pontszerzéssel kezdett: a friss klubvilágbajnok olasz Conegliano otthonában kapott ki 3-2-re. A magyar bajnokcsapatot a második fordulóban, Érden a francia Nantes győzte le 3-0-ra. A 2018-ban finalista Alba Blaj Nantes-ban 3-1-es, saját közönsége előtt a Coneglianótól 3-0-s vereséget szenvedett.

A román együttes már kedden megérkezett Budapestre, és a Vasashoz hasonlóan kétszer edzett az Érd Arénában. A hazaiaknál mindenki egészségesen várta az utolsó 2019-es összecsapást.

Az első játszmában a 2018-ban BL-döntős román együttes a játék minden elemében felülmúlta a házigazdákat, akik nem igazán találták az ellenfél erőteljes röplabdájának az ellenszerét. A második szett első felében tartotta magát a Vasas, amelynél azonban a feladások pontosságával és a támadások befejezésével is akadtak gondok, így az etap derekán ellépő Alba Blaj alig ötven perc után már kétjátszmás előnyben volt.

A harmadik felvonásra magára talált a vendéglátó, amelynek támadási hatékonysága és blokkteljesítménye is jelentősen feljavult. A román csapatot ezzel láthatóan alaposan meglepte a Vasas, a hazaiak fölényes részsikerrel szépítettek.

A negyedik játékrészre összeszedte magát a tavalyi BL-finalista, és Ioana Baciu vezérletével folyamatosan növelte előnyét. A hazaiaknál a dán Trine Kjelstrup teljesített kiemelkedően, pontjaival a szett derekán ötpontos hátrányból egyenlített a Vasas. A hajrá ugyanakkor a románok szája íze szerint alakult, így mindhárom pontot elvitték Érdről.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Baciu volt 22 ponttal.

A magyar bajnok a következő fordulóban, január 21-én a francia Nantes VB otthonába utazik.

kedden játszották:
Nantes VB (francia)-A. Carraro Imoco Conegliano (olasz) 0-3 (-22, -18, -22)

A csoport állása: 1. Conegliano 8 pont, 2. Nantes 6 pont, 3. Alba Blaj 3, 4. Vasas 1

Borítókép: Vasas Óbuda (Forrás: vasasvolleyball.hu)

További tartalmak