Musorujsag
Élő Eredmények

A Vasas edzője lett a női röplabdások új kapitánya

m4sport.hu
Kétszeres bajnokként szerződött Magyarországra, itt első szezonjában újabb bajnoki címet szerzett.

A jövőben Jakub Wojciech Głuszak, a Vasas csapatának vezetőedzője lesz a női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya. A hírt a magyar szövetség közösségi oldalán jelentette be.

A lengyel szakember 2018 nyarán vette át a Vasas Óbuda irányítását, melyet első szezonjában Magyar Kupa-bronzéremig és magyar bajnoki címig vezetett. A fővárosi együttessel tavaly ősszel bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, ahol ezt megelőzően 15 évvel ezelőtt szerepelhetett magyar klub.

A mindössze 33 esztendős Głuszak fiatalon hagyta abba a játékot, előbb statisztikusként, majd edzőként, később vezetőedzőként tevékenykedett. a magyar kapitányi poszt az eddigi legjelentősebb kihívása.

Gluszaknak az idény végéig van érvényes szerződése a Vasassal, ám a fővárosiakkal kötött kontraktusa további egy évre szóló hosszabbítási lehetőséget is tartalmaz. „Örülök a magyar szövetség pozitív döntésének, de még van néhány részlet, amit tisztáznunk kell. Ugyanakkor azt gondolom, jó úton járunk, hogy megkössük a szerződést” – mondta az MTI-nek a 33 éves szakember, aki korábban öt éven át a lengyel válogatott statisztikusa is volt.

Az előző szövetségi kapitány, Jan De Brandt október végén azt követően távozott, hogy a nemzeti csapat csoportjában csak ötödik lett, így nem jutott tovább a budapesti társrendezésű Európa-bajnokságon. A magyar válogatott május-júniusban az Európa-ligában, augusztusban pedig Európa-bajnoki selejtezőn szerepel.

Különválik a férfi és női Magyar Kupa döntője

Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően külön helyszínen és külön időpontban rendezik meg a férfi és női röplabda Magyar Kupa döntőjét. A sportági szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint idén a címvédők rendezhetik a bronzmérkőzést és a finálét, így a férfi helyosztóknak február 28-án Kecskemét, a nőinek február 13-án Nyíregyháza ad otthont.

Az erősebb nem képviselőinél a Kecskemét a Kaposvárral, a Pénzügyőr a Kazincbarcikával találkozik a januári elődöntőben, a hölgyeknél a Nyíregyháza a Jászberénnyel, a Vasas pedig az Újpesttel mérkőzik a fináléba jutásért.

További tartalmak