Musorujsag
Élő Eredmények

A nőknél és a férfiaknál is kialakult a röplabda MK döntőjének párosítása

A nőknél és a férfiaknál is kialakult a röplabda MK döntőjének párosítása

MTI
Amíg a nőknél a címvédő Nyíregyháza kettős győzelemmel, a férfiaknál a Kecskemét csak aranyjátszmában tudta kiharcolni a döntőbe kerülést.

A Nyíregyháza női röplabdacsapata sorozatban harmadik Magyar Kupa-döntőjére készülhet, miután az elődöntő csütörtöki visszavágóján 3-0-ra legyőzte a Jászberény együttesét. Hollósy László csapata két hete idegenben 3-1-re nyert, így kettős sikerrel jutott fináléba.

Az elmúlt két kiírásban kupagyőztes nyíregyháziak február 13-án hazai pályán védhetik meg címüket, ellenfelük a bajnok Vasas lesz. A Jászberény az UTE-val csatázik majd a bronzéremért ugyancsak a Continental Arénában.

Eredmény, Női Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Fatum Nyíregyháza-Jászberény VT 3-0 (23, 11, 18)
Továbbjutott: a Nyíregyháza, kettős győzelemmel.
UTE-Vasas Óbuda 2-3 (23, -20, 19, -18, -10)
Továbbjutott: a Vasas, kettős győzelemmel.

A férfiaknál a Kecskemét védheti meg címét, miután az elődöntő csütörtöki visszavágóján 3-0-s győzelme után az aranyjátszmát is megnyerte a Kaposvár ellen.

Mivel az első összecsapáson a Kaposvár győzött 3-0-ra, a 15 pontig tartó rövidítés határozott a fináléba jutásról. Ebben az egész mérkőzésen alárendelt szerepet játszó somogyiak már 13-10-re is vezettek, ám a Kecskemét fordítani tudott.

Ellenfelük a tavaly ezüstérmes Pénzügyőr lesz a február 28-i, kecskeméti fináléban. A bronzmérkőzésen a Kaposvár a Kazincbarcikával csap majd össze.

Eredmény, Férfi Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
HÉP Kecskeméti RC-Fino Kaposvár 3-0 (21, 20, 17) – aranyjátszma: 16-14
Továbbjutott: a Kecskemét, aranyjátszma után.

További tartalmak