A kupadöntős vereség után menesztette Hollósy Lászlót a Nyíregyháza

Felmentették a munkavégzés alól Hollósy Lászlót, a Fatum Nyíregyháza női röplabdacsapatának vezetőedzőjét.

A szabolcsi klub keddi közleménye szerint a szakember szerződését az együttest működtető Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. vezetése mondta fel. A klub megköszönte a vezetőedző munkáját és további sok sikert kívánt neki.

A szakember utódja az eddigi másodedző Németh Szabolcs lett, aki a szezon eleje óta dolgozik a szabolcsi csapatnál.

A korábbi szövetségi kapitány Hollósy közel két éve, 2018 márciusában vette át a Nyíregyháza irányítását, mellyel kétszer Magyar Kupát nyert, kétszer pedig bajnoki ezüstérmet szerzett. A nyírségiek a mostani idényben is eljutottak az MK-fináléba, ott azonban múlt csütörtökön 3-1-re alulmaradtak a bajnok Vasassal szemben. Egy héttel korábban a CEV Kupától öt mérkőzéslabdáról, aranyszettet követően búcsúztak.

Érdekesség, hogy a szakembert a azok után menesztették, hogy a február 13-i Magyar Kupa-döntőben egy időkérésnél üzent a Magyar Röplabda Szövetségnek a találkozó játékvezetőjével kapcsolatban.


Hollósy az M4 Sport Sporthíradójának reagált a menesztésére. „Tény, egy kicsit váratlanul ért, hiszen az utóbbi két és fél évben, amióta én itt vagyok, két aranyérmet és három ezüstöt gyűjtöttünk a csapattal össze. A bajnokságban is a tabella elején vagyunk, úgyhogy meg kell, hogy mondjam, kicsit váratlanul ért, de nekem tiszta a lelkiismeretem, emelt fővel fogok távozni Nyíregyházáról."