Dékány: Jót fog tenni a teljesítményemnek is a váltás

Dékány Bernadett a román és az olasz légióskodás után, most Franciaországban szeretne bizonyítani.

Molcsányi Rita (b) és Dékány Bernadett (j) az Arany Európa-liga Magyarország-Franciaország mérkőzésén a nyíregyházi Continental Arénában. MTI/Czeglédi ZsoltA magyar válogatott röplabdázó Dékány Bernadett a francia élvonalban szereplő RC Cannes csapatában folytatja pályafutását. A 27 éves ütőjátékos szerződtetését szerdán jelentette be új együttese a közösségi oldalán. A 76-szoros válogatott játékos hétévnyi légióskodás után tavaly januárban szerződött a Vasas Óbudához, mellyel bajnoki címet, Magyar Kupa-diadalt és Bajnokok Ligája főtáblás szereplést ünnepelhetett.

"Szerettem volna magamat újra külföldön kipróbálni, szerettem kint játszani, és a teljesítményemnek is jót fog tenni a váltás. Jól éreztem magam a Vasasban, de úgy érzem, ez egy jó döntés" - mondta a Kossuth rádiónak azzal kapcsolatban, hogy szükségszerű volt váltás, vagy csak egy lehetőség.

Nagyon szeretne még fejlődni és úgy véli tudna is. Ehhez azonban sokat kell a pályán lennie, hogy magabiztosságot és önbizalmat szerezzen. Bízik benne, Franciaországban erre lesz lehetősége. Jelentős történelemmel rendelkező csapathoz kerül, új együttese több mint húsz alkalommal nyert bajnokságot és kupát is, kétszer a BL-trófeát is elhódította.

"Nagyon motiváló, hogy egy ilyen jelentős történelmű klubhoz kerültem. Korábban játszottam már Romániában és Olaszországban is, de ez is egy új kihívás, hogy egy újabb országban is helyt tudok állni" - mondta Dékány.

Egy fiatal, külföldiekből és pár francia játékosból álló csapat lesz a Cannes, amely nem biztos, hogy a bajnoki címért fog küzdeni, de ő jelentheti a stabilitást és tapasztalatot is tud adni, hiszen ő lesz a második legidősebb játékos a keretben.

"Az elmúlt években ott voltunk az össze Eb-n, így elmondható, jól látható a fejlődés, és mivel sok a tehetséges fiatal, jó esély van arra, hogy a következő tornán is ott legyünk" - mondta zárszóként a válogatottal kapcsolatban.