Szakmáry: Olyan, mintha ki sem hagytam volna másfél hónapot

Remek formában érzi magát a válogatott röplabdázó, aki a Kossuth Rádiónak mondta el, hogyan hatott életére a koronavírus-járvány és miért hosszabbított klubjával.

Továbbra is szülővárosában, Nyíregyházán készül a magyar válogatott Szakmáry Gréta, az SSC Palmberg Schwerin röplabdázója, aki a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonban pontkirálynő volt a német élvonalban és a bajnokság álomcsapatába is bekerült.

Szakmáry elmondta, mikor hazajött, kéthetes önkéntes karantént vállalt, ez idő alatt pedig otthon edzett, de nagyon hiányzott már neki a labda, az előző hét hétfőtől viszont el tudta kezdeni a labdás edzéseket.

Az interjúért kattintson a lejátszóra:„Olyan volt, mintha ki sem hagytam volna másfél hónapot, pedig röplabdában ha már pár napot kihagyunk, alig tudjuk eltalálni a labdát.”

A 28 éves ütőjátékos a következő szezont is a német csapatnál tölti, döntésében pedig sokat nyomott a latba, hogy a Schwerint megbízhatónak tartja.

„Nagyon nehéz helyzetben voltam, több külföldi megkeresésem is volt, de a fizetések tekintetében most sok helyen bizonytalanság van. Mérlegelnem kellett, végül a Schwerin mellett döntöttem, mert itt a körülmények százszázalékosak, így még egy évre aláírtam.”

„Most nem kell visszamennem, mert véget ért a szezon, s bár nem tudunk pontosat, a következő idényre augusztusban kezdődhet az alapozás. Remélem azonban, hogy ez engem nem érint, hiszen abban bízom, júliusban el tudjuk kezdeni a válogatottal a felkészülést, hiszen augusztusban Európa-bajnoki selejtező vár ránk.”