×

Ismét Magyarországon vállalhat munkát a női röplabda-válogatott korábbi kapitánya

Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya beszámolt az M4 Sportnak, mivel tölti idejét a karantén alatt hazájában és egy titkot is elárult.

A teljes interjút a lejátszóra kattintva megtekintheti.

A belga szakember kifejezetten élvezte a karanténban töltött időt, sokat tanult, kirándult, volt ideje jobban megismerni a hazáját, de azért örül, hogy szép lassan Belgiumban is visszatér az élet a normál kerékvágásba.

"Megosztok önökkel egy titkot" - vágott bele mondandójába - "írok egy könyvet egy személyes utazásról, országokról, emberekről, kultúráról, természetről, minden olyan apróságról, ami megszínezi egy ember életét. A vezérfonal természetesen a röplabda. Ebben a könyvben egy jelentős fejezetet kap Magyarország, az önökkel töltött közel öt évem. Csodálatos utat tettünk meg együtt, emlékezetes sikerek és nagyon szép pillanatok maradtak meg bennem. Magyarországot örökre a szívembe zártam."

Jan De Brandt arról is beszélt, hogy remek kapcsolatot ápol egy magyar klubbal, amelynél szívesen dolgozna technikai igazgatóként és reméli, a koronavírus-járvány hatásai nem hiúsítják meg ezt a tervet. "Ha minden rendben lesz, szeptember környékén kezdhetem meg a munkát új állomáshelyemen" - mondta, végül azt is elárulta, a Szeged csapatáról van szó.

A 61 éves szakember Ausztria szövetségi kapitányaként is dolgozni fog a jövőben, új csapatával valószínűleg június végén találkozhat először.

"Vannak még dolgok, amelyek magukkal ragadnak: a hegyek, a séta, a zene, a kultúra és rengeteg egyéb dolog, de a röplabda a legfontosabb" - mesélt arról, honnan van továbbra is motivációja, hogy újabb és újabb feladatokat vállaljon szeretett sportágában.