Musorujsag
Élő Eredmények

Edzőváltás az újpesti röplabdacsapatnál

mti
Horváth András veszi át Kántor Sándortól az Extraligában szereplő UTE női röplabdacsapatának vezetőedzői posztját.

A lila-fehérek csütörtöki közleménye szerint a klub vezetősége azt várja a juniorválogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó új edzőtől, hogy minél több fiatal játékost építsen be a csapatba.

„Magyar edzőt kerestünk a kispadra, ráadásul Horváth András pedagógia elképzelései azonosak a klub szemléletével – mondta Ancsin Ildikó, az UTE röplabda szakosztályvezetője. – Alapjaiban új csapatot szeretnénk versenyeztetni az élvonalban, ehhez pedig olyan szakember kell, aki hajlandó fiatal, elsősorban magyar játékosoknak lehetőséget adni a rutinos profik mellett.”

Horváth András korábban volt a Nyíregyháza vezetőedzője is, az előző idényben pedig a férfi Extraligában szerepelő MAFC-BME csapatánál dolgozott másodedzőként.

„Valóban azt vállaltam, hogy vezetésemmel új csapatot építünk fel. A klub utánpótlása sikeres és erős, de csak akkor tudjuk megtartani a legjobb saját nevelésű játékosokat, ha esélyt adunk nekik arra, hogy felkerüljenek a felnőttek közé” – mondta Horváth András.

A szakember hozzátette, a csapatban szerepel majd több rutinos magyar és külföldi játékos is, ugyanis az építkezés mellett fontosnak tartja még, hogy a klub hagyományainak megfelelően szerepeljenek.

A játékoskeret kialakítása folyamatban van, és a szakmai stáb összetétele sem végleges, de az új tréner szeretne elsősorban azokra alapozni, akik az elmúlt években is az edzői stáb tagjai voltak.

Az újpestieket az elmúlt két idényben Kántor Sándor irányította, akivel a mostani szezonban bronzérmet szereztek a Magyar Kupában.

További tartalmak