Musorujsag
Élő Eredmények

Nagyon simán kapott ki Romániában a Kaposvár a Challenge Kupa elődöntőjében

mti
A Kaposvár sima, 3-0-s vereséget szenvedett Marosvásárhelyen az Alba Blaj vendégeként a női röplabda Challenge Kupa elődöntőjének első, szerdai összecsapásán.

Challenge Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
CSM. Volei Alba Blaj (román) – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3-0 (13, 18, 16)
a legeredményesebb játékosok: Baciu 16, Malkova, Aleksic és Celic 10, illetve Helic 9, Harcsenko 8

A kaposváriak már hétfőn elindultak a mérkőzés helyszínére, hogy aznap este Gyulán megszállva kedden már a balázsfalvaiak átmeneti otthonául szolgáló marosvásárhelyi városi sportcsarnokban vezényeljen edzés tanítványainak Sasa Nedeljkovic vezetőedző.

A túloldalon a magyar válogatott Bleicher Rékát soraiban tudó Alba Blaj hétvégén megnyerte a Román Kupát, így jó szájízzel készülhetett a harmadik számú nemzetközi kupasorozat elődöntőjére.

Az első fordulóban erőnyerő somogyi gárda hazai pályán a cseh TJ Ostava, majd a szlovák VP UKF Nitra 3-0-s legyőzésével, a román együttes – Nagyszeben városában – a spanyol La Laguna, majd a cseh Prostejov felett aratott 3-0-s diadallal jutott négy közé.

A szerdai összecsapás első játszmájában a hazaiakon semmilyen fáradtság nem látszott: bár a kaposváriak bizakodtak, hogy meglepetést okozhatnak, a balázsfalvaiak erőteljes, nagyszerű röplabdával rukkoltak elő és a román Ioana Baciu, illetve a szerb Bojana Celic vezérletével könnyedén kerültek előnybe.

A második felvonásra összeszedte magát a magyar együttes, 10-5-re is vezetett, ám ezt követően Baciu, valamint a szerb Maja Aleksic pontjaival az Alba Blaj előbb egyenlített (15-15), majd Nedeljkovic időkérései és cseréje ellenére fordított és megduplázta előnyét.

A harmadik szettben ott folytatták a hazaiak, ahol az előző játékrészben abbahagyták: erőteljes támadójátékuknak nem találta ellenszerét a kaposvári együttes, amely így 63 perc alatt sima vereséget szenvedett.

A hazaiaknál Bleicher Réka nem lépett pályára.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Kaposváron, a továbbjutó a THY Istanbul és a Sistem9 Yesilyurt Istanbul párharcának győztesével vívja az ugyancsak oda-visszavágós finálét.

További tartalmak