Musorujsag
Élő Eredmények

Nagyon simán került előnybe a Pénzügyőr a férfi Extraliga döntőjében

Nagyon simán került előnybe a Pénzügyőr a férfi Extraliga döntőjében

mti
A Pénzügyőr 3-0-ra legyőzte vendégét, a Kaposvárt a férfi röplabda Extraliga döntőjének első összecsapásán, hétfőn.

Férfi Extraliga, döntő, 1. mérkőzés:
LV Sport Pénzügyőr SE-Fino Kaposvár 3-0 (20, 14, 22)
a legeredményesebb játékosok: Pedro 12, Kovács Z. 9, Reffatti 8, illetve Melnyikov 14, Horváth K. 13

A bajnoki döntőben az alapszakasz első és második helyezettje csapott össze, ráadásul ez a két együttes vívta a Magyar Kupa idei döntőjét is. Ott a fővárosiak 3-0-ra legyőzték a somogyiakat, és idénybeli két bajnokijukat is Jókay Zoltán együttese nyerte.

A két klub a 2016/2017-es idényben már találkozott egymással bajnoki fináléban, akkor a Kaposvár 0-2-es mérkőzésállásról fordítva győzte le a PSE-t, története 18., eddig utolsó aranyérmét begyűjtve. A budapestiek – akik a mostani szezonban mindössze egyszer, a Kazincbarcika otthonában vívott Magyar Kupa-elődöntő első felvonásán kaptak ki – ezzel szemben első bajnoki címükre készültek.

A hétfői első játszmában ugyan a szett elején a Kaposvárnak volt egy jó periódusa – ekkor vezetett is -, összességében a hazaiak akarata érvényesült, akik brazil légiósaik, Reffatti da Costa és Pedro Luiz Santos pontjaival előnybe kerültek.

A második felvonás elején a vendégek nyitásfogadói nem tudtak mit kezdeni a Pénzügyőr játékosainak nyitásaival, majd később a hazaiak támadásaival sem – a fővárosi együttes könnyedén duplázta meg előnyét.

A harmadik játszma hozta a legszorosabb küzdelmet: a Kaposvár az elején vezetett, majd a PSE fordítása után 15-14-nél és 20-19-nél is egy pontra megközelítette riválisát, ám egyenlítenie nem sikerült, a hajrában elkövetett ki nem kényszerített hibái pedig megpecsételték a sorsát.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második mérkőzését csütörtökön rendezik Kaposváron.

Borítókép: (fotó: Facebook/Pénzügyőr SE)

További tartalmak