Musorujsag
Élő Eredmények

Öt játszmában győzte le a franciákat a női röpiválogatott

Öt játszmában győzte le a franciákat a női röpiválogatott

MTI
A magyar válogatott nagy csatában, 3:2-re legyőzte a házigazda francia csapatot a női röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában szombaton, az E csoportnak otthont adó Belfortban.

A pénteken Izrael ellen győztes magyarok vasárnap a csoport leggyengébbjének tartott dánokkal találkoznak, majd jövő péntektől vasárnapig Budapesten, a Ludovika Arénában ismét megmérkőznek mindhárom csapattal.

A csoportból az első kettő jut ki az augusztus 18-án kezdődő szerb, horvát, román, bolgár közös rendezésű kontinensviadalra.

Európa-bajnoki selejtező, nők, 2. forduló, E csoport, Belfort:
Magyarország-Franciaország 3:2 (24, -14, -19, 23, 12)
a legjobb pontszerzők: Pallag 19, Szakmáry 18, Török 17, illetve Cazaute 22, Gicquel 16, Sylves 13

A magyar csapat pénteken Izrael háromszettes legyőzésével melegített, míg a házigazda franciák Dániát múlták felül ugyanilyen arányban. Előzetesen ez a találkozó ígérkezett a legnehezebbnek, Jakub Gluszak, a magyarok lengyel szövetségi kapitánya így nem is változtatott előző napi felállásán.

Sok hibával kezdett a magyar válogatott, de mivel a franciák is sokat rontottak, Szakmáry Grétáéknál volt az előny. Király-Tálas Zsuzsanna feltűnően sokszor foglalkoztatta a centereket, majd a hajrára fordulva az ütő Török Kata szerzett egymás után több pontot. A magyarok 21-19-es vezetése után sorozatban négy pontot szerzett a házigazda, de ezt követően előbb Gyimes Zsófia jó nyitásai után Pallag Ágnes pontjai az egyenlítést jelentették, majd Szakmáry Gréta támadásaival a fordítás is összejött a magyar válogatottnak.

A második felvonás elején is koncentráltan játszott a Gluszak-csapat, de 10-9-es vezetése után a franciák – az olasz Coneglianóval múlt szombaton Bajnokok Ligája-győztes – Lucille Gicquel pontjainak köszönhetően 16-11-re fordítottak. A magyarok szövetségi kapitánya kettőt is cserélt, de a hazaiak nagyszerűen játszottak és szinte pillanatok alatt egyenlítettek.

A harmadik szettben is a francia együttes irányított, a magyarok közül többen is adósak maradtak a jó teljesítménnyel. Gluszak ezúttal is többet cserélt, de Pallag Ágnes mellett nem akadt kimagasló teljesítmény, ez, valamint a sok rontás pedig francia fordítást eredményezett.

A negyedik etapban feladóposzton az újpesti Bagyinka Fanni kezdett, centerként pedig az előző szezonban Kaposváron játszó Bodovics Hanna szerepelt. A változtatásoknak köszönhetően megélénkült a magyar válogatott játéka, 12-7-re, majd 17-13-ra is vezetett az együttes. A hajrában is megmaradt a nemzeti csapat jó mezőnymunkája és blokkteljesítménye, így bár a házigazda 23-22-re felzárkózott, Pallagék döntő szettre mentették az összecsapást.

A rövidített játékrészt a vendéglátók kezdték jobban, a térfélcserénél két ponttal vezettek. A fordulás után Török Kata ászaival 9-9-nél egyenlítettek a magyarok, majd Szakmáry támadása után 13-12-re már vezettek, és végül megnyerték a 128 perces mérkőzést, ezzel vezetik a selejtezőcsoportot.

A találkozó legeredményesebb játékosa a francia Héléna Cazaute volt 22 ponttal, a magyaroktól Pallag 19-ig jutott.

később:
Dánia-Izrael 20.00

pénteken játszották:
Magyarország-Izrael 3:0 (18, 14, 12)
Franciaország-Dánia 3:0 (18, 15, 16)

vasárnap játsszák:
Franciaország-Izrael 16.30
Magyarország-Dánia 19.30

Borítókép: fotó: Magyar Röplabda Szövetség

További tartalmak