Musorujsag
Élő Eredmények

A női röpiválogatott a szövetségi kapitánynak is bizonyított az Eb-kijutással

A női röpiválogatott a szövetségi kapitánynak is bizonyított az Eb-kijutással

MTI
Négy győzelmet nem kell megmagyarázni - mondta az Eb-kijutás után Jakub Gluszak szövetségi kapitány, aki szerint azért is nagy szó az Európa-bajnoki részvétel, mert megfiatalított csapattal vívták azt ki.

„Nagyon boldogok vagyunk, érződött, hogy idegesen kezdtünk, de így még nagyobb volt az öröm, hogy hazai pályán, nézők előtt tudtuk kiharcolni a kijutást” – értékelt az MTI-nek Izrael legyőzését követően Török Kata, a Vasas Óbuda ütőjátékosa.

Elmondta, nagyon élvezi, hogy nagyobb rajta a felelősség, mint az előző kontinenstornán és nagyon várja a nyár további részét, közte az Eb-t.

Király-Tálas Zsuzsanna – aki pályafutása negyedik Európa-bajnokságára készülhet – kiemelte, az első játszma után felszabadultabban tudtak röplabdázni, ráadásul feküdt is a csapatnak az izraeliek játéka, akiket sikerült minden játékelemben felülmúlni.

„Így, hogy megvan a kijutás, kicsit talán lazíthatnánk is, de ismerve a társaságot biztos vagyok abban, hogy csoportlesőként szeretnénk zárni” – fogalmazott a feladó.

Király-Tálas elmondta, az első Eb-selejtezőhöz képest, amin még 2014-ben részt vett, alaposan kicserélődött körülötte a csapat, és ő, valamint rutinosabb társai most azt a támaszt próbálják megadni a fiataloknak, amit ők kaptak akkori tapasztaltabb társaiktól.

„Látom, hogy mindenki szeretne bizonyítani, az a célunk, hogy kihozzuk belőlük a maximumot. Összességében nagyon mókás a mostani brigád, a klubjában szinte mindenki húzóember, de itt azért időnként látszik a megilletődöttség. Ahogy egyre többet leszünk együtt, úgy fog mindenki egyre inkább megnyílni a másik előtt, és amikor ez megtörténik, akkor leszünk igazi csapat” – foglalta össze az öltözői helyzetet a feladó.

Jakub Gluszak szövetségi kapitány kijelentette, a fő célt, azaz az Eb-részvétel kiharcolását teljesítette a csapat, ami annak fényében különösen szép eredmény, hogy nem volt túl sok idejük a közös munkára.

„Sok mindenben kell még fejlődnünk, egyelőre csak az alapokra volt időnk, de a négy győzelmet nem kell megmagyarázni. Büszke vagyok a lányokra, mert nagyon fiatal csapatunk van, az előző Eb-ről mindössze ketten maradtak a kezdőjátékosok közül” – fogalmazott Gluszak.

A lengyel szakember elmondta, a játékosok nagy részének alig van nemzetközi tapasztalata, ezért is fontosak a mostani mérkőzések.

„Most és a nyár további részében is hasznos tapasztalatokat gyűjthetnek a lányok, akik bizonyították nekem, készen állnak az ilyen szintű mérkőzésekre is. Az Európa-bajnokságon igazi világsztárok ellen szerepelhetnek majd, ami mindenkinek nagy kaland lesz, ott majd testközelből megtapasztalhatják, kemény munkával hova juthatnak el” – zárta a szövetségi kapitány.

Borítókép: Magyar Röplabda Szövetség

További tartalmak