Musorujsag
Élő Eredmények

Simán kikapott a csehektől a női röplabdaválogatott

mti
A magyar női röplabda-válogatott sima, 3-0-s vereséget szenvedett Prágában a házigazda cseh csapattól az Európa-liga arany divíziójának vasárnapi harmadik fordulójában.

A magyarok az első napon nagy csatában 3-2-re legyőzték a horvátokat, szombaton pedig 3-1-re kikaptak a fehéroroszoktól.
A négy válogatott szerdától péntekig – ugyancsak Prágában – ismét összecsap egymással.

Európa-liga, arany divízió, 3. forduló, C csoport, Prága:
Csehország-Magyarország 3-0 (16, 17, 16)
a legjobb pontszerzők: Orvosova 17, Trnkova 11, illetve Kiss G., Szűcs K. 11-11

A magyarok lengyel szövetségi kapitánya, Jakub Gluszak két helyen módosított előző napi felállásán: centerposzton Papp Orsolya először kezdett a sorozatban, a csapatkapitány Török Kata pedig visszakerült.

A csehek a horvátok legyőzésével kezdték a sorozatot.

Az első játszmában a pihentebbnek tűnő házigazda akarata érvényesült, a cseh csapat hatékonyabban támadott és jobban védekezett, mint a magyar, így 25 perc alatt előnybe került.

A második szettre sem változott a mérkőzés képe, a magyarok teljesítménye elmaradt az első két napon látottaktól, a csehek pedig annak ellenére is könnyedén nyerték meg ezt a játékrészt is, hogy több játékosukat lecserélték.

A harmadik felvonásra a magyarok több helyen változtattak a felállásukon, de ezen az estén szinte semmi nem sikerült: a pontosabban és eredményesebben játszó házigazda simán, 72 perc alatt szerezte meg második győzelmét.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Gabriela Orvosova volt 17 ponttal, a magyaroktól Szűcs Kinga és Kiss Gréta is kilencig jutott.

A csoportokból az első helyezett jut biztosan a június 19-20-i, bulgáriai négyes döntőbe. Amennyiben a final four házigazdája első helyen zár csoportjában, úgy a három csoport legjobb másodikja is kvalifikálja magát a végjátékra.

A csoportriválisok közül a magyar csapat a horvátokkal és a fehéroroszokkal az augusztus 18-án kezdődő Európa-bajnokságon is azonos csoportban szerepel.

Korábban:
Horvátország-Fehéroroszország 3-0 (23, 15, 20)

A csoport állása:
1. Csehország 6 pont/2 mérkőzés
2. Horvátország 4/3
3. Fehéroroszország 3/2
4. Magyarország 2/3

További tartalmak