Musorujsag
Élő Eredmények
×

A világ legerősebb bajnokságába igazolt a magyar válogatott röplabdázó

A világ legerősebb bajnokságába igazolt a magyar válogatott röplabdázó

m4sport.hu
Szakmáry Gréta Törökországból az Appennini-félszigetre fészkelt át: a jövő szezonban az olasz Cuneo csapatát erősíti.

A magyar válogatott csapatkapitánya az előző szezonban a török bajnokság hetedik helyén végző Aydin BBSK gárdáját erősítette, a szezon során 442 pontot jegyzett – közte 47 sikeres blokkal és 24 ásszal –, amellyel a liga 9. legeredményesebb játékosa volt. Ezt követően fogadta el a Bosca San Bernardo Cuneo ajánlatát, amely szintén hetedik pozíciót szerzett hazája pontvadászatában.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a német és a török bajnokság után egy újabb lépcsőfokot léphettem, hisz az olasz nemcsak a világ egyik legerősebb, hanem a legnézettebb ligája is – nyilatkozta az aláírást követően a Magyar Röplabda Szövetség hivatalos honlapjának Szakmáry Gréta. – Török csapatom, az Aydin szeretett volna megtartani és igazolhattam volna másik török együtteshez, sőt Koreába vagy Brazíliába is, de azt hiszem jó döntést hoztam, amikor elfogadtam a Cuneo ajánlatát. Éreztem rajtuk, hogy nagyon szeretnének a soraikban tudni, türelmesek voltak, s Luciano Pedulla személyében egy kiváló szakember irányítása alatt dolgozhatok majd.”

Szakmáry korábban négy éven keresztül a német SSC Palmberg Schwerinben szerepelt, amelynek utolsó szezonjában csapatkapitánya volt. Németországban egy bajnoki címet, két Német Kupa-aranyat és négy német szuperkupát nyert, továbbá két alkalommal elődöntőbe jutott a CEV Kupában. A nyíregyházi születésű játékos szülővárosa csapata mellett Gödöllőn, majd Békéscsabán röplabdázott, utóbbi együttessel kétszeres magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, valamint egyszer a Közép-európai Ligában is aranyérmet szerzett.

Borítókép: MTI/EPA/Mick Tsikas

További tartalmak

Kapcsolódó hírek