Musorujsag
Élő Eredmények
×

A kijutás a cél – jelentette ki az Eb-selejtező szerdai rajtja előtt férfi röpisek szövetségi kapitánya

A kijutás a cél – jelentette ki az Eb-selejtező szerdai rajtja előtt férfi röpisek szövetségi kapitánya

mti
Koch Róbert szövetségi kapitány szerint stabil csapatokkal találkozik a férfi röplabda-válogatott a spanyolok elleni hazai mérkőzéssel kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A szerdai mérkőzéssel megnyíló Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón a szakember elmondta, a megszokottnál rövidebb volt a felkészülés, ennek egyik oka, hogy a nyár eleji Európa-liga után mentálisan és fizikálisan is elfáradtak a játékosok.

„A helyszín minden igényt kielégít, a srácok jó állapotban tértek vissza a nyári szünetről, nem kellett visszavenni az edzésintenzitásból. Minőségi munkát tudtunk végezni, és bár kisebb nagyobb sérülésekkel meg kellett küzdenünk, a cél, hogy kijussunk a kontinenstornára” – jelentette ki Koch, aki úgy fogalmazott, hogy az ellenfelek közül a spanyol és a szlovák együttes stabil és gyors röplabdát játszik, ráadásul előbbiben van vér is, így harcos és küzdelmes nyitómeccsre számít szerdán.

„A szlovákokat inkább elkapható csapatnak gondolom, míg a georgiaikról szinte semmit nem tudunk. Előbbieknél nem szabad abból kiindulni, hogy májusban legyőztük őket, ugyanis akkor az alapcsapatukból hatan-heten nem voltak” – latolgatott. Koch azt is szeretné, ha a válogatott tovább fejlődne az előtte álló hat mérkőzésen.

A csapatkapitány Szabó Alpár – aki koronavírus-fertőzése miatt csak később tudott bekapcsolódni a munkába – kiemelte, a végelszámolásnál minden megnyert szettnek és pontnak jelentősége lehet, így az első labdamenettől az utolsóig küzdeni fognak. „Jó formában vagyunk, ezúttal is azt tudom megígérni, hogy minden meccsen kiteszünk mindent a pályára, hogy tiszta lelkiismerettel tudjunk onnan lejönni akkor is, ha esetleg kikapunk” – nyilatkozta.

A Franciaországban légióskodó Horváth Kristóf szerint a múlt heti, horvátok elleni két edzőmérkőzés nagyon hasznos volt, és örül annak is, hogy hétfő este még a ciprusiakkal is összecsapnak zárt kapus találkozón. „Még boldogabb lennék, ha még tíz ilyen meccsünk lenne, de szerdára így is készen fogunk állni. Az Európa-liga nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de próbálunk folyamatosan előre lépni azokban a játékelemekben, melyekben Robi szeretné.”

Vatai Gabriella, a Magyar Röplabda Szövetség operatív igazgatója örömét fejezte ki, hogy egy teljesen új csarnokban is bemutatkozhat a röplabda, és nagy büszkeséggel tölti el őket, hogy az arénában ez lesz az első hivatalos nemzetközi összecsapás. „A helyszín tömegközlekedéssel és a belvárosból akár biciklivel is könnyen megközelíthető, reméljük, sok szurkoló kilátogat majd a találkozókra” – tette hozzá Vatai.

A mérkőzésre online is kaphatók elővételben az 1200 és 2000 forintba kerülő jegyek, de azokat a helyszínen is meg lehet majd váltani.

A válogatott Eb-selejtezői:
augusztus 3., szerda:
Magyarország-Spanyolország, Riz Levente Sportcsarnok 17.00 (ÉLŐ: Duna World, m4sport.hu)
augusztus 6., szombat
Georgia-Magyarország, Tbiliszi 15.00
augusztus 10., szerda:
Szlovákia-Magyarország, Nyitra 18.00
augusztus 13., szombat:
Magyarország-Szlovákia, Riz Levente Sportcsarnok 18.00
augusztus 17., szerda:
Magyarország-Georgia, Riz Levente Sportcsarnok 18.00
augusztus 21., vasárnap:
Spanyolország-Magyarország, Teruel 20.00

Az Európa-bajnoki selejtezőcsoportokból az elsők mellett az öt legjobb második jut ki a jövő őszi kontinenstornára.

Borítókép: hunvolley.hu

További tartalmak