Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sima magyar siker Georgiában a férfi röplabda Eb-selejtezőn

Sima magyar siker Georgiában a férfi röplabda Eb-selejtezőn

MTI
A magyar férfi röplabda-válogatott simán, három szettben nyert szombaton Georgia otthonában az Európa-bajnoki selejtező második fordulójában.

 

Koch Róbert egy-egy győzelemmel és vereséggel, négy ponttal álló válogatottja jövő héten kétszer is összecsap a szlovákokkal: szerdán Nyitrán, szombaton pedig Budapesten találkozik a két csapat.
A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki a jövő őszi kontinenstornára.

Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 2. forduló
Georgia-Magyarország 0-3 (-12, -17, -13)
a legeredményesebb játékosok: Ckolaria 8, illetve Pesti 15, Gergye 11

A magyar együttes (34. az európai ranglistán) a spanyolok elleni szerdai bravúros pontszerzés után önbizalommal telve utazhatott a csoport leggyengébb tagjának, Georgia válogatottjának (37.) otthonába. A találkozó előtt ugyanakkor a játékosok és a szövetségi kapitány is arra figyelmeztetett, hogy nem szabad lebecsülni a riválist.

A válogatottból családi okok miatt ezúttal is hiányzott a csapatkapitány Szabó Alpár, míg Koch a három nappal ezelőtti összecsapáshoz képest két helyen változtatott a kezdőjén: bekerült a feladó Keen Cameron és a sérülése után visszatérő ütő, Gergye Roland.

A magyar szövetség beszámolója szerint az első pár perc magyar szempontból döcögősen indult, de Horváth Kristóf blokkjaival, valamint Keen nyitásaival 13-5-nél már megnyugtató volt a vendégelőny. A georgiaiak a folytatásban sem tudtak újítani, így a magyarok simán kerültek előnybe.

A folytatásra sem változott a játék képe, a magyarok továbbra is stabilan fogadtak, ebből pedig Keen vezetésével jól szervezték a támadásaikat. Gergye mellett Pesti Marcell és Gacs Dániel is remek hatékonysággal támadott, így bár – főleg nyitásban – több hiba csúszott a vendégek játékába, mint korábban, semmi nem veszélyeztette az újabb magyar részsikert.

A harmadik felvonásban is egyértelmű volt a Koch-csapat fölénye: továbbra is jobban nyitott, hatékonyabban támadott és eredményesebben blokkolt, mint ellenfele, így a papírformának megfelelő könnyed győzelemmel szerezte meg mindhárom pontot.

A mindössze 67 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa Pesti volt 15 ponttal.

„Általában magasabban rangsorolt csapatokkal találkozunk az Eb-selejtezőben, örülök, hogy most egy picit gyengébbel játszhattunk, jót tett a srácoknak” – értékelt a találkozó után Koch Róbert.

A szövetségi kapitány elmondta, csapat- és egyéni szinten is kitűztek maguknak részfeladatokat, amiket “szépen megcsináltak a srácok”, akik betartották a taktikát és végig koncentráltak maradtak a mérkőzésen.

„Emellett az a legfontosabb, hogy megvan a három pont, meglátjuk, mi lesz jövő héten” – zárta a tréner.

Pesti Marcell úgy fogalmazott, az egész mérkőzésen jó színvonalon röplabdáztak, aki pályán volt, az hozzátette a magáét a győzelemhez, így bízik abban, hogy ezen az úton tudnak továbbmenni.

„Mindent meg fogunk tenni a többi mérkőzésen is azért, hogy pontot, pontokat szerezzünk” – jelentette ki a feladóátló.

 

Borítókép: Budapest, 2022. augusztus 3. A magyar csapat örül egy pontnak a férfi röplabda Európa-bajnoki selejtezõ 1. fordulójában, az F csoportban játszott Magyarország-Spanyolország mérkõzésen a budapesti Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban 2022. augusztus 3-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak