Musorujsag
Élő Eredmények
×

A magyar női röplabda-válogatott ötszettes veresége a szlovákoktól

A magyar női röplabda-válogatott ötszettes veresége a szlovákoktól

mti
A magyar női röplabda-válogatott felkészülési mérkőzésen öt játszmában kikapott a szlovák csapattól pénteken Budapesten.

A jövő szombaton rajtoló Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyarok az első szettben elsősorban ki nem kényszerített hibáik miatt sokáig hátrányban voltak, a hajrá előtt azonban fordítottak és a csapatkapitány Szakmáry Gréta, valamint Németh Anett ponterős játékának köszönhetően előnybe kerültek.

A második szettben hamar elhúztak hat ponttal a vendégek, és bár a hazaiak 20-20-nál ezúttal is utolérték őket, fordítaniuk ezúttal nem sikerült, így egyenlített a szlovák válogatott. A harmadik etap sokáig mindkét oldalon sok hibát és fej fej melletti küzdelmet hozott. A hajrában a magyarok ritmust váltottak és sorozatban négy pontot szerezve akkora különbséget alakítottak ki, ami elég volt az újabb részsikerhez.

A negyedik felvonásra összeszedték magukat a feladót cserélő szlovákok, akik ekkor sokkal jobban teljesítettek vendéglátóiknál. A magyarok német szövetségi kapitánya, Andreas Vollmer is változtatott együttese felállásán, de a vendégek simán mentették döntő szettre az összecsapást. A rövidített játszmában a hazaiak új erőre kaptak és hamar többpontos előnyt alakítottak ki, de a térfélcsere után a szlovákok előbb eltűntették hárompontos hátrányukat, majd megfordították a játékrészt és egy jó blokkal megnyerték a több mint kétórás találkozót.

A magyar válogatott vasárnap – ugyancsak Újpesten – a csehekkel is megmérkőzik, míg szombaton a két vendégcsapat csap össze.

A Vollmer-tanítványok az Eb-selejtezőben a portugálokkal, a ciprusiakkal és az ukránokkal szerepelnek azonos kvartettben, a csoportból az első két helyezett jut ki a jövő őszi, belga, olasz, észt és német közös rendezésű tornára.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Szlovákia 2-3 (22, -22, 20, -16, -12)

Borítókép: Forrás: Hunvolley - Twitter)

További tartalmak