Musorujsag
Élő Eredmények

A magyar női röplabda-válogatott Csehországtól is kikapott felkészülési mérkőzésen

A magyar női röplabda-válogatott Csehországtól is kikapott felkészülési mérkőzésen

mti
A magyar női röplabda-válogatott felkészülési mérkőzésen négy játszmában kikapott a cseh csapattól vasárnap Budapesten.

A jövő szombaton rajtoló Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyarok – akik pénteken ugyancsak Újpesten 3-2-re kikaptak a szlovákoktól – az első szettben sokáig remekül játszottak és vezettek világbajnoki résztvevő riválisuk ellen, ám a csehek az utolsó 11 labdamenetből kilencet megnyertek, így előnybe kerültek. A második játszmában – egy jó időszakot leszámítva, amikor a házigazda Pintér Andrea remek nyitásaival négypontos hátrányból egyenlített – végig a csehek akarata érvényesült, akik végig precízen, gyorsan játszva duplázták meg előnyüket.

A harmadik felvonásra a csehek sort cseréltek, és a hazaiak is több helyen változtattak. A vendégek az új felállásban is agresszívan és jól játszottak, így hamar elhúztak négy ponttal, de a magyarok 17-16-nál átvették a vezetést. A riválist – illetve klubcsapatként a bajnok Vasast – edző görög Jannisz Atanaszopulosz cserékkel frissített együttesén, amely egyenlített, de az utolsó szó a vendéglátóé volt, amely szépített.

A negyedik etapra megmaradt a magyarok lendülete, 5-0-ra elléptek, de a csehek összeszedték magukat és fordítottak, és hatalmas előnnyel fordultak a hajrára (20-10). A rivális jobban blokkolt és hatékonyabban szervált, mint a házigazda, ez pedig bőségesen elégnek bizonyult ahhoz, hogy lezárja a 120 perces összecsapást.

A német Andreas Vollmer irányította magyar válogatott a portugálokkal, a ciprusiakkal és az ukránokkal szerepel azonos kvartettben az Eb-selejtezőben, a csoportokból az első két helyezett jut ki a jövő őszi, belga, olasz, észt és német közös rendezésű tornára. A magyarok először Portugáliában vendégszerepelnek.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Csehország 1-3 (-20, -20, 24, -14)

Borítókép: (Fotó: Facebook/Magyar Röplabda Szövetség)

További tartalmak