Musorujsag
Élő Eredmények

Az Extraligában maradás a MÁV Előre SC női és férfi röplabdacsapatának célja

Az Extraligában maradás a MÁV Előre SC női és férfi röplabdacsapatának célja

MTI
Újoncként az Extraligában maradás a célja a MÁV Előre SC női és férfi röplabdacsapatának a 2022/23-as idényben - emelte ki a székesfehérvári klub elnöke a keddi szezonnyitó sajtótájékoztatón.

 

Tálos Péter hangsúlyozta, hogy nagyon sikeres szezont zártak és izgalmas helyzetbe kerültek, mert ősztől mindkét együttesük a hazai röplabda élvonalában szerepelhet. Mint mondta, nem reális cél egyik gárda számára sem az Extraliga megnyerése, ugyanakkor nincs olyan ellenfelük, aki ellen ne szeretnének nyerni.

A klubelnök szerint mostanra mindkét keret összeállt és szép eredményeket várnak tőlük, de fejleszteni kívánják a férfi és női utánpótlásukat is, hiszen az elengedhetetlen hosszabb távon a sikeres szerepléshez.

Megemlítette, hogy az 1909-ben alapított klubnál márkaépítés is zajlik, ami új címert és új megjelenést eredményez, a csapatok az új idényben egyedi mezekben lépnek majd parkettre. Koch Róbert szakmai igazgató, a férfi válogatott szövetségi kapitánya rámutatott: Magyarországon egyedülálló, hogy két profi, Extraligás csapatuk van, miközben Ausztriában ez tökéletesen működik.

Szót ejtett az utánpótlásképzésükről, amit fő feladatként jellemzett: akadémiai szinten működnek, a tatai és a sümegi műhely csatlakozott hozzájuk, így rengeteg edző és stábtag dolgozik a három bázison a sok fiatallal.

Nagy Fanni, a MÁV Előre SC-ST Solar női röplabdacsapatának vezetőedzője reális célnak nevezte a bennmaradást. Jelezte, hogy a nyáron átalakultak, azokkal a fiatalokkal hosszabbítottak, akik alkalmasak az élvonalra, mellettük rutinos játékosokkal erősítettek, mint amilyen a Bajnokok Ligája tapasztalattal rendelkező Vajda Beáta, az Európa-liga győztes, azeri válogatott Shafagat Alishanova, a lett korosztályos és felnőttválogatott Elvita Dolotova, vagy a kanadai Haley Gilfillan.

Dávid Zoltán, a MÁV Előre SC-Foxconn férfi röplabdacsapatának vezetőedzője közölte, hogy sok olyan játékossal érték el a feljutást, akik előtte a saját klubjukban nem sokat játszottak. Idén húzóembereket próbáltak igazolni, mint a magyar bajnok Bibók Balázs és Szabó Vilmos, illetve az albán válogatott Redjo Koci, utóbbitól a fiatalok összefogását, a „tüzet” várják.

 

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak