Musorujsag
Élő Eredmények

Főtáblára jutott a Gubik, Vasvári páros az U19-es strandröplabda-világbajnokságon

Főtáblára jutott a Gubik, Vasvári páros az U19-es strandröplabda-világbajnokságon

m4sport.hu
A selejtezőkkel szerdán megkezdődtek a küzdelmek a törökországi Dikiliiben, az U19-es strandröplabda világbajnokságon. A négy magyar páros közül végül Gubik Hanna és Vasvári Zsófi örülhetett az első nap után – számolt be a Magyar Röplabda Szövetség hivatalos honlapja

A lányok a selejtező első fordulójában erőnyerők voltak, a másodikban pedig a cseh Koblizková, Lajkebová kettős ellen nyertek két játszmában (21:17, 21:11). A főtáblára kerülésért aztán a román Bradatan, Miu kettős ellen léptek homokra, s nyertek ugyancsak két szettben (21:18, 21:17). Ez azt jelenti, hogy csütörtöktől a csoportkörben folytathatják a küzdelmeket, ahol először egy kanadai, majd egy svájci, végül pedig pénteken egy argentin ellenfelük lesz, s a négyesből az első három folytathatja a küzdelmeket az egyenes kieséses szakaszban.

Nem sikerült ez a bravúr az U18-as Eb-n 17. Honti-Majoros Chiarának és Kun Stefániának, akik ugyan az első mérkőzésükön két szoros játszmában legyőzték a norvég Vaigafa, Munkejord kettőst (21:19, 21:19), a második körben azonban kikaptak a spanyol Izuzquiza, Serrano párostól (15:21, 20:22), így a 37. helyen fejezték be a vb-t.

A fiúknál Polgár Levente és Udvarhelyi Márton a selejtező első fordulójában kiemelt volt, s a másodikban izgalmas meccsen a döntő játszmában nyertek a Kiriakou, Svendsen kanadai duó ellen (22:20, 17:21, 15:6). Sajnos a harmadik körben viszont egy végletekig kiélezett játszma után alulmaradtak a Bulgacs, Teteris kettőssel szemben (21:23, 11:21), így végül nem sikerült kiharcolni a főtáblára kerülést és ők a 33. helyen végeztek. Másik fiú párosunk, Borbély Boldizsár és Veress Ákos már az első körben kikaptak a Lauvland, Mol norvég duótól (18:21, 19:21), így ők a 45. helyen zártak.

(via Hunvolley)

Borítókép: hunvolley.hu

További tartalmak