Musorujsag
Élő Eredmények

Szettveszteség nélkül jutott BL-főtáblára a Vasas női röplabdacsapata

Szettveszteség nélkül jutott BL-főtáblára a Vasas női röplabdacsapata

MTI
A Vasas Óbuda feljutott a női röplabda Bajnokok Ligája főtáblájára, miután szerdán a selejtező második fordulójában másodszor is legyőzte a spanyol La Lagunát.

A selejtező első körében a belga Gentet búcsúztató angyalföldiek múlt kedden 3–0-ra nyertek Tenerifén, így a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban két megnyert játszma választotta el őket a főtáblás szerepléstől.

Az első szettben mindkét együttes sok ki nem kényszerített hibával játszott, a színvonal nem volt kiemelkedő, ez pedig a spanyoloknak kedvezett, akik a hajrához hárompontos előnnyel érkeztek. Ekkor összeszedte magát a házigazda, és a magyar válogatott ütő, Török Kata vezérletével fordított.

A második játszmát sem kezdte jól a Vasas, a spanyolok a hazai hibákat is kihasználva hamar megléptek négy ponttal. A magyar együttesből ekkor az amerikai Taylor Bannister váltott ritmust, precíz támadásaival csapata előbb fordított, majd megnyugtatónak tűnő előnyt épített ki. A Vasas blokkmunkája feljavult, a spanyolok pedig hamarosan fel kellett, hogy adják a továbbjutásról szőtt álmaikat.

A harmadik etapra a hazaiakat edző görög Jannisz Atanaszopulosz több cserejátékosát is a pályára küldte, és bár több kisebb hullámvölgybe is belekerült csapata, végül ezt a játékrészt is megnyerte, így a lehető legrövidebb idő alatt lezárta a 80 perces találkozót.

A Vasas három évvel ezelőtt is játszmaveszteség nélkül vívta ki a csoportkörben való szereplés jogát. A magyar bajnok a 2019/20-as szezon után – amikor szintén a kvalifikációból jutott a csoportkörbe – másodszor szerepelhet Európa húsz legjobb együttese között.

A Vasas az A csoportba a tavasszal döntős olasz Conegliano, a lengyel Rzeszów és a francia Mulhouse társaságába került, első meccsét december 7-én vívja Olaszországban, ami különösen kedves lehet a piros-kék híveknek, hiszen három évvel ezelőtt szintén egy BL-négyesbe kerültek és barátságot kötöttek a Conegliano szurkolóival.

Jannisz Atanaszopulosz értékelése: „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült kivívnunk a főtáblás szereplést, mert amikor idejöttem a Vasashoz, ez volt az egyik célom nekem, a vezetőségnek is, hogy újra ott legyünk Európa elitjében. Ma nagyon idegesen kezdtünk, de az első játszma megnyerése kulcsfontosságú volt. Utána egyértelműen bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat.”

Vasas Óbuda–Tenerife La Laguna (spanyol) 3–0 (23, 19, 21)
A legeredményesebb játékosok: Abdulazimova 15, Bannister 11, illetve Lengweiler 11, Arredondo 10
Továbbjutott: a Vasas, kettős győzelemmel (6–0).

Borítókép: Vasas Röplabda/Facebook

További tartalmak