Musorujsag
Élő Eredmények
×

Búcsúzott a Kazincbarcika a férfi röplabda Challenge Kupától

Búcsúzott a Kazincbarcika a férfi röplabda Challenge Kupától

MTI
A Kazincbarcika másodszor is kikapott az izraeli Makkabi Tel-Aviv csapatától a férfi röplabda Challenge Kupa első fordulójában, így kiesett.

A két klub megállapodása értelmében a szerdai első mérkőzés után a visszavágót is Kazincbarcikán rendezték. A borsodiak egy nappal korábban 3-1-es vereséget szenvedtek, így csak aranyjátszmával kerülhettek a nyolcaddöntőbe.

Az ezúttal hivatalosan vendégként játszó Toronyai-csapat az előző összecsapáshoz hasonlóan remekül kezdett és az első szettben végig tartotta a lépést riválisával. A hajrá előtt a válogatott Blázsovics Péter vezérletével aztán le is dolgozta néhány pontos hátrányát, majd 22-23 után sorozatban három pontot szerezve annak ellenére megnyerte a felvonást, hogy összességében a hazai gárda rontott többet.

A második játszmában csak 13-11-ig tudott tapadni izraeli ellenfelére a Vegyész: a Makkabi ezt követően szinte nem hibázott és Genadi Sokolov vezérletével könnyedén egyenlített. A harmadik etapra még inkább elfáradt a Kazincbarcika, amelyben hiába játszott ponterősen a rutinos átló Szabó Dávid, a túloldalon az ebben a játékrészben hozzá hasonlóan hétpontos orosz Alekszandr Szafjonovnak több társa akadt, így a hatékonyabban szerváló és támadó “hazaiak” lezárták a párharcot és eldöntötték a továbbjutást.

Az immáron tét nélküli negyedik szettben Toronyai Miklós több fiatal játékosának is lehetőséget adott a bizonyításra, akik nem vallottak szégyent: még 17-16-nál is csak egypontos hátrányban voltak, és bár végül elvesztették a játékrészt, tisztességgel helyt álltak a légiósokkal teletűzdelt izraeli bajnokkal szemben. A 110 perces mérkőzés legjobbja – akárcsak szerdán – a 21 pontos Szafjonov volt, a magyaroktól Szabó 17 pontig jutott.

Ezzel minden magyar férfiegyüttes búcsúzott a nemzetközi szerepléstől: szerdán a Kaposvár a CEV Kupából esett ki a svájci Schönenwerddel szemben, ugyancsak kettős vereséggel.

Férfi Challenge Kupa, 1. forduló (a 16 közé jutásért), visszavágó:
Makkabi Jeadim Tel-Aviv (izraeli)–GreenPlan-VRCK 3–1 (-23, 16, 13, 19)
A legeredményesebb játékosok: Szafjonov 21, Sokolov 14, illetve Szabó D. 17, Blázsovics 11
Továbbjutott: a Makkabi Tel-Aviv, kettős győzelemmel (6-2).

Borítókép: Vegyész RC Kazincbarcika

További tartalmak

Kapcsolódó hírek