Musorujsag
Élő Eredmények

A tavalyi döntős otthonában kezdi, Franciaországban zárja a BL-csoportkört a Vasas női röplabdacsapata

A tavalyi döntős otthonában kezdi, Franciaországban zárja a BL-csoportkört a Vasas női röplabdacsapata

MTI
A tavasszal döntős olasz Conegliano otthonában kezdi meg szereplését a női röplabda Bajnokok Ligájában a Vasas Óbuda.

A fővárosiak – akik a selejtezőben a belga bajnok Gentet és a spanyol aranyérmes La Lagunát is játszmaveszteség nélkül búcsúztatták – december 7-én lépnek pályára az olasz bajnoki címvédő vendégeként. A Vasas három idénnyel ezelőtt, a klub első BL-szereplésekor is a Palaverdében kezdett, ahol hatalmas bravúrral pontot szerzett. Az m4sport.hu információi szerint ezúttal nagyjából 30-35 piros-kék drukker utazik az olaszországi mérkőzésre, hiszen a két szurkolótábor a 2019/2020-as BL-találkozók során barátságot kötött egymással.

A görög Jannisz Atanaszopulosz edzette bajnok és kupagyőztes piros-kék együttes idén még egy mérkőzést játszik, december 20-án a BL-ben számára hazai pályának számító Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban fogadja a lengyel Rzeszówot.

A csoport negyedik tagja a francia bajnok Mulhouse, mellyel hazai pályán január 11-én, idegenben február 8-án csap össze a Vasas. A piros-kékek valamennyi hazai mérkőzésüket 18.15-ös kezdéssel játsszák.

Az öt kvartett első helyezettjei egyből negyeddöntőbe jutnak, az öt második és a legjobb csoportharmadik egy plusz kört játszik a nyolcba kerülésért, míg a másik négy csoportharmadik a második számú sorozat, a CEV Kupa negyeddöntőjében folytathatja szereplését.

A Vasas Óbuda BL-főtáblás programja:
december 7., szerda: A. Carraro Imoco Conegliano (olasz)-Vasas Óbuda 17.00
december 20., kedd: Vasas Óbuda-Developres Rzeszów (lengyel) 18.15
január 11., szerda: Vasas Óbuda-Volley Mulhouse Alsace (francia) 18.15
január 17., kedd: Developres Rzeszów-Vasas Óbuda 18.00
január 31., kedd: Vasas Óbuda-A. Carraro Imoco Conegliano 18.15
február 8., szerda: Volley Mulhouse Alsace-Vasas Óbuda 19.00

Borítókép: Vasas Röplabda/Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A BL-főtábla kapujában a Vasas női röplabdacsapata
A Vasas Óbuda 3-0-ra nyert a spanyol La Laguna vendégeként kedden Tenerifén, a női röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a párharc első összecsapásán, ezzel közel került a főtáblára jutáshoz.
Röplabda