Musorujsag
Élő Eredmények

A Vasas fordulatos, ötszettes meccsen győzte le a Békéscsabát a női röplabda Extraliga szuperrangadóján

A Vasas fordulatos, ötszettes meccsen győzte le a Békéscsabát a női röplabda Extraliga szuperrangadóján

MTI
A címvédő Vasas nagy csatában, 3–2-re legyőzte vendégét, az eddig listavezető Békéscsabát a női röplabda Extraliga hatodik fordulójának pénteki rangadóján.

A két csapat először találkozott egymással a tavaszi, maratoni bajnoki döntő óta: akkor a maximális öt mérkőzésen dőlt el az aranyérem sorsa, ráadásul az első négy összecsapás kivétel nélkül öt játszmát hozott.

A nyáron a viharsarkiaknál volt több változás a játékoskeretben, ennek ellenére Tóth Gábor vezetőedző tanítványai eddig veretlenül meneteltek: a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Közép-európai Ligában lejátszott nyolc találkozón mindössze egy szettet veszítettek.

A Vasas is eredményes első hónapokon van túl, hiszen a magyarországi veretlensége mellett története során másodszor, szettveszteség nélkül jutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A pénteki rangadóra szinte teljesen megtelt a Folyondár utcai csarnok, ahol az első játékrészében a jól szerváló, a támadásbefejezéseknél sokkal pontosabb Vasas akarata érvényesült: a bolgár Ralica Vasziljevát nélkülöző BRSE csak időnként tudott ellenfele lenni a címvédőnek. A második felvonás ellentétes forgatókönyv szerint zajlott: Glemboczki Zóra és a szerb Marta Drpa támadásaival ezúttal a viharsarkiak kerültek többpontos előnybe. A Vasas a játszma derekán mínusz egyre visszazárkózott ugyan, de ezúttal a BRSE támadói voltak precízebbek, aminek köszönhetően egyenlítettek.

A harmadik etapban kiegyenlített volt a játék, de a valamivel pontosabban fogadó házigazda a hajrához érve ötpontos előnyt dolgozott ki. Ezt követően visszaesett a Vasas-játékosok koncentrációja, több hibát is elkövettek, amit a BRSE ki tudott használni és fordított. A negyedik szettre túllendült az előző játékrész végjátékán a hazai együttes, amely légiósai vezérletével a játszma derekán öttel meglépett. Ugyan a BRSE Drpa és a török Ceyda Aktas pontjaival egyszer még három pontra visszajött, a hajrá az óbudaiaké volt, így ezúttal is öt szett döntött.

A rövidített felvonás első felében a Vasas támadói többször is okos megoldásokkal hozták zavarba a békéscsabai játékosokat, de utóbbi csapat Drpa pontjaival tartotta magát. A hajrában az amerikai Taylor Bannister volt a főszereplő, eredményes támadójátékának köszönhetően a Vasas megnyerte a 131 perces meccset és megőrizte veretlenségét.

Eredmény:
Vasas Óbuda–Swietelsky-Békéscsaba 3–2 (17, -20, -23, 18, 9)
a legeredményesebb játékosok: Bannister 26, Török 18, Bojko 15, Abdulazimova 13, illetve Dpra 32, Glemboczki 18, Aktas 17

A tabella:
1.  Vasas Óbuda                     6   –    18- 4    17 pont
2.  Swietelsky-Békéscsaba           5   1    17- 4    16
3.  Szent Benedek RA                4   2    13-11    10
4.  Újpesti TE                      2   3     8-10     7
5.  Kaposvári NRC                   2   3     7-10     6
6.  Fatum-Nyíregyháza               2   4     8-13     6
7.  MÁV Előre SC-ST. Solar          1   4     7-13     4
8.  MTK Budapest                    –   5     2-15     0

Borítókép: Vasas Röplabda / Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A BL-főtábla kapujában a Vasas női röplabdacsapata
A Vasas Óbuda 3-0-ra nyert a spanyol La Laguna vendégeként kedden Tenerifén, a női röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a párharc első összecsapásán, ezzel közel került a főtáblára jutáshoz.
Röplabda