Musorujsag
Élő Eredmények

Hazai pályán kapott ki a Vasas a női röplabda BL-ben

Hazai pályán kapott ki a Vasas a női röplabda BL-ben

MTI
A magyar együttes méltó ellenfele volt riválisának, de így is elbukta a 125 perces mérkőzést.

A Vasas Óbuda hazai pályán 3-1-re kikapott a francia Mulhouse csapatától a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szerdán. A Vasas a következő körben, jövő kedden a lengyel Rzeszów vendégeként folytatja szereplését az elitsorozatban, melynek öt csoportjából az elsők automatikusan negyeddöntőbe jutnak, a másodikok mellett a legjobb harmadik pedig a negyeddöntőbe jutásért zajló rájátszásba kerül. A másik négy csoportharmadik a második számú sorozatban, a CEV Kupában folytathatja szereplését.

Eredmény:
Vasas Óbuda-Mulhouse Volley Alsace (francia) 1-3 (-23, -23, 16, -24)
a legeredményesebb játékosok: Bannister 17, Török, Abdulazimova 14-14, illetve Coneo 22, Tchoudjang-Nana 14
Az állás: 1. Conegliano (olasz) 9 pont, 2. Rzeszów (lengyel) 5, 3. Mulhouse 3 4. Vasas 1

A magyar bajnok a klubvilágbajnok Conegliano otthonában elszenvedett 3-0-s vereséget követően bravúrral pontot szerzett hazai pályán a Rzeszów ellen, így harmadik helyről várta a pont nélkül utolsó Mulhouse elleni összecsapást.

A szerdai mérkőzés első játszmája fordulatos csatát hozott, ugyanis többször is előfordult, hogy a csapatok egymás után négy-öt pontot szereztek. A játékrész nagy részében a Vasasnál volt az előny, a hazai drukkerek 22-15-ös előnynél joggal bízhattak a részsikerben, de a Mulhouse – kihasználva a magyar csapat játékosainak sorozatos hibáit – a „semmiből” fordított és megnyerte a szettet.

A második felvonás első harmadában a hazaiak még az előző etap hatása alatt voltak, de 7-10 után rendezték soraikat, és egyenlítettek. A Mulhouse a vezetést még sokáig nem adta ki a kezéből, a Vasas azonban 17-nél ismét utolérte riválisát, és a válogatott Török Kata pontjaival ezúttal fordítania is sikerült és hárompontos előnyt épített ki. A hajrá ugyanakkor most is a franciák szája íze szerint alakult, és egy ritkán látható szerencsés ponttal – az ütőjátékos saját csapattársát letarolva tette át a labdát a Vasas térfelére, a hálóról lecsorgó játékszert pedig a hazaiak nem tudták megmenteni – ezt a szettet is megnyerték.

A harmadik etapot a magyar bajnok kezdte határozottabban, az első játszmához hasonlóan magabiztosan játszott és több ponttal vezetett. Ugyan a játékrész derekán a Mulhouse ismét feljött mínusz kettőre, de a Vasas Török és az ukrán Julija Bojko hatékony támadójátékának köszönhetően könnyedén szépíteni tudott.

A negyedik szett kiegyenlített küzdelmet hozott, a Vasas a sorozatban elrontott nyitásait feljavuló sáncmunkájával kompenzálta, és szinte végig vezetett. A hajrában három volt az óbudaiak előnye, a Mulhouse magyar szempontból a legrosszabbkor, 23-nál egyenlített, majd szettlabdát is hárítva lezárta a 125 perces mérkőzést. A találkozó legjobbja a vendégek kolumbiai légiósa, Amanda Coneo volt 22 ponttal, a fővárosiaktól az amerikai Taylor Bannister 17 pontig jutott.

Borítókép: (fotó: Facebook/ Vasas Röplabda)

További tartalmak