Musorujsag
Élő Eredmények

Kiesett a Békéscsaba a női röplabda CEV Kupából

Kiesett a Békéscsaba a női röplabda CEV Kupából

MTI
A sorozatban magyar részről még a Szent Benedek RA érdekelt, ők csütörtökön lépnek pályára.

A Békéscsaba búcsúzott a női röplabda CEV Kupától, mivel a nyolcaddöntőben a múlt heti, idegenbeli vereséget követően hazai pályán is kikapott a német Schwerintől.

CEV Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Swietelsky-Békéscsaba – SSC Palmerg Schwerin (német) 2-3 (-14, -21, 23, 29, -12)
a legjobb pontszerzők: Drpa 21, Vasziljeva 17, illetve Baijens 23, Alsmeier 17
Továbbjutott: a Schwerin kettős győzelemmel (6-2).

A BRSE a második számú európai sorozat első fordulójában a bosnyák Brckót búcsúztatta kettős győzelemmel, míg a Bundesliga harmadik helyén álló német rivális a szerb Zeleznicart múlta felül.
A párharc múlt heti, első mérkőzésén a viharsarkiak a háromszettes vereség során egy játszmában tudták megszorongatni az esélyesebb Schwerint, ráadásul szombaton csak nagy csatában, 0-2-ről fordítva tudták legyőzni a Nyíregyházát a magyar bajnokságban.

Tóth Gábor tanítványai a hazai összecsapás első szettjében rendkívül enerváltan röplabdáztak, míg a német együttes szárnyalt, és a korábban Nyíregyházán is légióskodó kanadai center, Jazmine White ponterős játékának köszönhetően simán került előnybe. A két csapat közti különbséget jól mutatja, hogy a vendégek támadási hatékonysága 16, a nyitásfogadási pontossága közel negyven százalékkal volt jobb.

A második etapra úgy tűnt, rendezi sorait az utolsó szalmaszálba kapaszkodó BRSE, de egy rossz sorozatot követően az amerikai Lindsey Ruddins vezérletével 6-12-nél már hattal is vezetett a Schwerin. A hajrához közeledve szívós munkával, a szerb Marta Drpa és a bolgár Ralica Vasziljeva eredményes játékával folyamatosan csökkentette az időközben hét pontra is duzzadó különbséget a Békéscsaba, ám 21-22 után már csak a vendégek szereztek pontot, ezzel kivívták a továbbjutást.

A Schwerint edző Felix Kozlowski a következő etapra gyakorlatilag sort cserélt, míg a hazaiaknál maradtak a kezdőjátékosok. Egy ideig úgy tűnt, ettől nem változik jelentősen a mérkőzés képe, a németek „második sora” is ötpontos előnyt épített ki a szett derekára, de a BRSE a vendégek hibáit kihasználva előbb 15-nél, majd – újabb hárompontos hátrányt eltüntetve – 21-nél is egyenlített. A lehető legjobbkor, 24-23-nál a vezetést is átvette a hazai csapat, amely a következő labdamenet megnyerésével szépített.

A negyedik játszmára maradt a BRSE-ben az előző felvonásban jól beszálló Glemboczki Zóra, és ekkor végig fej fej mellett haladtak a csapatok, jobbára BRSE-előnnyel. A hazaiak a magyar ütő, valamint Drpa és Vasziljeva pontjaival kerültek közel az egyenlítéshez, de 24-22-nél kettő, majd később további négy szettlabdát hagytak kihasználatlanul. Miután két schwerini mérkőzéslabdát sikerült hárítaniuk, végül kiharcolták a rövidített szettet.

Ez azonban csak hat labdamenetig volt szoros, a német együttes ezt követően fiataljai vezetésével ötpontos előnyt épített ki, és bár a BRSE nagy hajrát indított, elveszítette a 140 perces összecsapást. A mérkőzés legeredményesebb röplabdázója a vendégek holland centere, Indy Baijens volt 23 ponttal, a hazaiaktól Drpa 21 pontig jutott. A sorozatban magyar részről még a Szent Benedek RA érdekelt, a balatonfürediek 3-1-es hátrányból várják csütörtökön a cseh Dukla Liberec elleni, idegenbeli visszavágót.

Borítókép: Swietelsky-Békéscsaba (Fotó: Facebook/BRSE)

További tartalmak