Musorujsag
Élő Eredmények
×

B csapattal állt fel, kikapott a Maribortól a már biztos továbbjutó BRSE a MEVZA-liga alapszakaszának zárásaként

B csapattal állt fel, kikapott a Maribortól a már biztos továbbjutó BRSE a MEVZA-liga alapszakaszának zárásaként

MTI
Az elődöntős Békéscsaba vereséggel zárta az alapszakaszt a női röplabda Közép-európai Ligában, miután csütörtökön három játszmában alulmaradt a Nova KBM Branik Maribor otthonában.

A Békéscsaba négy mérkőzését követően veretlen volt a sorozatban, és így már biztos elődöntős résztvevőként szenvedte el első vereségét szerdán, amikor szintén Mariborban 3-1-re kikapott az ugyancsak szlovén OK Calcit Kamniktól.

Mivel a mérkőzésnek semmilyen tétje nem volt a BRSE számára, Tóth Gábor meglehetősen tartalékos összeállításban küldte pályára övéit – több magyar fiatal is lehetőséget kapott, ellenben Bagyinka Fanni, Pintér Andrea, Ralica Vaszileva, Marta Drpa vagy Molcsányi Rita végig a cseresarokban állt.

A sorozat eredményközlő oldala alapján a csabaiak csütörtökön az első szettben nem bizonyultak méltó partnernek, utána viszont kiegyenlítetté vált a küzdelem, de a vendégeknek a második felvonásban sem sikerült szépíteniük. A harmadik szett ismét egyoldalú játékot hozott.

A Branik Maribor rosszul, három vereséggel indította szereplését a Közép-európai Ligában, majd három győzelemmel zárt. A címvédő Vasas Óbuda ebben az idényben nem indult a sorozatban, melynek fináléját március közepén rendezik.

Eredmény:
Nova KBM Branik Maribor (szlovén) – Swietelsky-Békéscsaba 3-0 (13, 20, 17)
a legeredményesebb játékosok: Mlakar 17, Lorber Fijok 14, Lekse, Ramic és Stampar 7-7, Milosic 6, illetve Glemboczki 11, Mosher 9

Borítókép: Swietelsky-Békéscsaba (Fotó: Facebook/BRSE)

További tartalmak