Musorujsag
Élő Eredmények

Ötödik meccs dönt a Kaposvár és a Nyíregyháza között a női röplabda Extraligában

MTI
A Kaposvár hazai pályán 3-2-re legyőzte a Nyíregyházát a női röplabda Extraliga szombati negyeddöntőjében, így az ötödik meccs dönt a továbbjutásról.
Fotó: knrc.hu

Az első szettben a vendégek játéka nem igazán tudott érvényesülni a sajátjuknál jóval alacsonyabb kaposvári teremben, nyitásfogadásból és védekezésből is rengeteg labda pattant a játékosok kezéről a plafonig, a kaposváriak pedig ezt remekül kihasználták és jó blokkvédekezésükre alapozva megszerezték a vezetést.

A második felvonásra feljavult a Nyíregyháza, amely remekül szervált és precízebben támadott, mint a hazaiak, így szoros küzdelemben egalizált. A harmadik etap mindkét oldalon sok hibát hozott, de a szlovákiai Tomás Varga nyírségi együttesének szlovén légiósa, Selena Leban ponterősen röplabdázott, vezérletével pedig közel került a továbbjutáshoz a Fatum.

A negyedik játszmára ismét megrázta magát a szerb Isidora Ubavic vezette, „életben maradásért” küzdő KNRC, a nyíregyháziak pedig teljesen elvesztették a fonalat és 102 perc után készülhettek a döntő felvonásra. A rövidített szettben Ubavic mellett a magyar válogatott Szedmák Réka volt a főszereplő, a hazaiak 4-3 után sorozatban három pontot szereztek, ez pedig döntőnek bizonyult.

A mérkőzés legjobbja a 21 pontos Ubavic volt, Szedmák 20 pontig jutott, míg a túloldalon Leban 21 pontot szerzett.

A párharc mindent eldöntő ötödik összecsapását kedden rendezik Nyíregyházán.

Az elődöntőben az ottani győztes a címvédő Vasas Óbudával találkozik, míg a másik ágon a Békéscsaba a Szent Benedek RA-val csatázik majd.

Női Extraliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés:

KNRC – Fatum-Nyíregyháza 3-2 (17, -22, -21, 13, 10)

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-2.

További tartalmak