Musorujsag
Élő Eredmények

A nemzetközi porondon is feljebb lépne a Vasas röplabdacsapatának ügyvezetője

A nemzetközi porondon is feljebb lépne a Vasas röplabdacsapatának ügyvezetője

MTI
Sarlós Márton, a női röplabda Extraligában bajnok Vasas Óbuda ügyvezetője reméli, hogy az elmúlt két idényben minden magyarországi sorozatban csúcsra érő együttes a következő szezonban a nemzetközi színtéren is egy lépcsőfokkal feljebb tud lépni.

A szombaton története során nyolcadik alkalommal aranyérmes fővárosi klub első embere hétfőn az MTI-nek úgy értékelt, bízott az együttes újabb duplázásban, de ilyen sima fináléra nem számított.

„A tavalyi ötmeccses dráma, az idei kupadöntő öt szettje, valamint a békéscsabai alapszakasz-vereségünk nem ezt a forgatókönyvet vetítette előre, de a szakmai stáb tökéletes mentális és fizikális állapotba hozta a játékosokat erre a sorozatra, így ezúttal egyértelmű volt, melyik a jobb csapat” – fogalmazott Sarlós.

Kapcsolódó tartalom

A sportvezető szerint az újabb duplázásban a játékosok tudása mellett kulcsszerepe volt a nagyszerű öltözői hangulatnak és annak a jó közösségnek, ami ezúttal is kialakult.

„A görög Jannisz Atanaszopulosz személyében Európa egyik legjobb edzője dolgozik a Vasas sikeréért, ez pedig azt gondolom, hatalmas fegyvertény. Ezeket az eredményeket azonban nemcsak nélküle, hanem az anyagi biztonságunkat évek óta biztosító Jámbor János és anyaegyesületünk, a Vasas SC nélkül sem érhetnénk el, így nekik is szeretnék köszönetet mondani. Fantasztikus érzés volt a telt házas Folyondár utcában ismét átélni az újabb bajnoki diadalt” – emlékezett vissza a szombaton történtekre.

Sarlós külön kiemelte a csapatot „mindenhova elkísérő” szurkolótábort is, és boldog amiatt, hogy ismét örömet tudott szerezni a drukkereknek a csapat.

A szezon egészével kapcsolatban minimális hiányérzet csak a Bajnokok Ligája-szereplés miatt maradt benne, mert hiába voltak többször is közel az első győzelemhez, az ezúttal sem jött össze.

„Ennek ellenére nemzetközi porondon is szemmel látható az előrelépés, csoportunkban minden riválissal fel tudtuk venni a versenyt, nagyon pici hiányzott a szakosztály történetének első BL-diadalához. A következő szezonra igyekeztük úgy alakítani a keretet, hogy arra a lépcsőfokra is fel tudjunk lépni – tekintett előre Sarlós Márton hozzátéve, a Vasas BL-csoportjának erősségét remekül mutatja, hogy mindegyik rivális döntőt vív hazája bajnokságában.

Vasas-öröm a söpréssel megnyert Extraliga-döntő után (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A felnőtt együttes jövőjével, valamint annak hátországával kapcsolatban külön kitért a klub javarészt 16-18 éves, utánpótláskorú röplabdázókból álló második csapatára, amely nagy bravúrral bronzérmet szerzett a másodosztálynak számító NB I-ben.

„A Vasas utánpótlás-nevelése országos szinten is kiemelkedő és példaértékű lassan negyven éve, sok válogatott játékos itt kezdte pályafutását. A felnőtt bajnokságban bravúrosan szereplő fiatalok ezúttal is megmutatták, hogy ott is jó úton járunk, a tehetségeink pedig ott kopogtatnak már nemcsak a korosztályos- és felnőtt válogatott ajtaján, hanem az extraligás csapatén is. Nagyon bízom abban, hogy a saját nevelésű fiataljaink közül az előttünk álló években egyre többen lépnek majd át az NB I-es előszobából a nagycsapathoz” – zárta Sarlós Márton.

A Vasas a Békéscsaba elleni bajnoki fináléban mindössze egy játszmát veszítve védte meg címét. A piros-kékek magyar csapattól csak egyszer – az alapszakaszban Békéscsabán – kaptak ki a 2022/23-as szezonban. A fővárosiak újabb sikerükkel továbbra is hibátlanok a hazai sorozatokban a tavaly nyáron kinevezett és az idény közben 2026 nyaráig hosszabbító Atanaszopulosszal: az angyalföldiek tavaly és idén is dupláztak, azaz a bajnoki cím mellett a Magyar Kupát is elhódították, a négy döntőből háromszor a BRSE-t legyőzve. Emellett tavaly a Közép-európai Ligában is aranyérmes volt a Vasas.

Borítókép: A Vasas játékosai örülnek a női Extraliga-döntő harmadik meccsének végén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak